Inget blev som planerat

2020-07-15

Överhängande risk för regn så regnplagg åkte på så det blev inget regn.

Trevlig promenad i Sunne som inte är så stort. Egentligen inte så mycket att titta på men det räckte bra ändå tyckte jag.

Finns lite en del planteringar längs med trottoaren.

En tvärgata ner mot vattnet.

Fint nere vi vattnet och småbåtshamnen.

Liten fin plantering.

Härligt grönområde med gång/cykelväg längs med vattnet.

En del fina gamla hus som jag gillar att fotografera.

När vi sedan var klara körde vi vidare lite norrut till Torsby och där var vi strax efter 11. Finns latrintömning som vi utnyttjade. Den är sponsrad av HBK.

Här är husbilsparkeringen

och vi körde längst bort och parkerade. Dags för fika. Nu öste regnet ner.

När vi var klara så kände vi inte för att stanna kvar här. Vi rullade vidare. Nu blev det ytterligare en smal väg ut på den värmländska vackra landsbygden. Efter några mil kom vi fram till Ekshärad och parkerade vid ICA. Vi har varit här rätt så många gånger och då parkerat vid bygdegården. Men i dag så var den plats vi brukar stå på upptagen av en bil och den kanske skulle stå kvar länge. Det regnade igen så vi bestämde oss för att köra vidare.

Vi hade hört på radio Värmland att det skulle finnas en ny ställplats i en ort som heter Ambjörnby (som jag aldrig har hört talas om) som ligger några mil norrut. Så dit körde vi. En mycket vacker väg längs med Klarälven. Körde genom en del små byar och ibland bara lite spridda hus. Det är otroligt många hus som står och förfaller. Dom bara ramlar ihop. Men det finns även många fina välskötta hus med stora vackra trädgårdar.

Kom fram till Ambjörnby och hittade ställplatsen. Det var en grön gräsmatta ner mot Klarälven. En solig dag skulle det nog ha varit skönt att parkera där. Men nu var det en regnig och mycket våt dag och vi ville inte köra ner på en blöt gräsmatta. Har mycket dåliga erfarenheter av det.

Jaha, vart ska vi nu köra? Vi valde att köra till Malung, var inte så långt dit. När vi kom dit så körde vi till en parkering typ mitt i stan och parkerade.

Det är otroligt många husbilar som kör runt i dom här trakterna. Vid ett tillfälle i Malung så var vi 4 husbilar på ena hållet och vi mötte lika många som var på väg åt andra hållet. På rad alltså!

I kväll så blev det hämtmat från Sibylla som ligger i stort sett ”tvärs över gatan”. Beställde och betalade på deras hemsida på internet. Sedan så gick Hasse och hämtade maten. Tog under 10 minuter. Det blev hamburgare med pommes och det smakade smarrigt. Deras pommes var väldigt goda och krispiga precis som jag vill ha dom.

Och i morgon blir det en sväng i Malung med Zacko och kameran. Vart vi kör sedan har jag en svag susning om.

2 reaktioner till “Inget blev som planerat”

  1. Helt underbart att få följa med er på turen i Sunne och vidare genom Värmland till Malung i Dalarna. I sistnämnda staden har jag varit flera gånger då mina föräldrar bodde i Vansbro i 14 år. Min sk syster bor fortfarande kvar där.

    Gott med lite Sibyllamat ibland.

    Ha det så fint och hoppas vädret blir åtminstone uppehåll.

    1. Ja då vet du hur det ser ut. Tror inte det har ändrat sig så mycket.
      Vädret blev bättre!

Kommentarer inaktiverade.