Trevlig resa

2020-07-16

Lätt mulen morgon men inget regn, 17 plus och helt utan vind.

Gick bort till Grönland, ett bostadsområde i Malung. Här finns det stor grönområde.

Här är det verkligen spelblankt.

En liten kort men trevlig gågata. Ett öppet kondis som släppte ut ljuvliga dofter av nybakat genom den öppna dörren.

Många fina gamla hus är det här.

Strax efter tio var vi klara för att köra ifrån Malung. Nu blev det först E 45 norrut några mil. Det var mycket lite trafik men vi mötte en del husbilar.

När vi kom fram till Siljansfors så var det dags för en paus med kaffe och smörgås. Nu var det växlande molnighet och rätt så varmt. Det är en mycket fin plats där vi har övernattat för några år sedan.

Lite senare svängde vi av till en mindre väg som gick till Leksand. Denna väg var så otroligt vacker att åka på. Tyvärr lite svårt att stanna för att fota. Kom igenom många små byar där allt var så välvårdat. Vackra hus, djupt brunröda med vita knutar och ofta vitmålat runt fönstren. Stora tjusiga trädgårdar med välklippta gräsmattor och ansade rabatter. Väldigt många med sjöutsikt. Ibland var det skog och ibland öppna landskap. Det var så vykortsvackert att det nästan gjorde lite ont i ögonen.

Kom sedan fram till Leksand och körde och parkerade på en stor grusplan där vi har stått förr när vi har varit här. Det är inte så långt till centrum härifrån.

Zacko och jag tog en promenad i skuggan. Det är många hundar som rastas här så nosen var i backen hela tiden.

Här rinner Österdalälven förbi.

Gick och tittade på Leksands Hembygdsgårdar. Jag tycker det är så fantastiskt att dessa mycket gamla byggnader tas om hand och bevaras.

Det var fortfarande lite moln men mest sol och varmt. Senare på kvällen mulnade det och det kom en liten kort skur, det blev knappas vått på marken.

När vi kom hit så var det bara vi och en plåtis. Senare på kvällen så var det 12 husbilar här.

Mat åt vi ikväll också och det blev makaroner med ketchup och riven parmesan och stekt falukorv. Mat som vi gillar.

Vet inte om vi blir kvar eller kör vidare i morgon. Men det blir i alla fall först en morgonpromenad på stan.

2 reaktioner till “Trevlig resa”

  1. Mina gamla barndomstrakter. Siljan runt var alltid något vi körde var midsommarafton. Sen på sommaren var jag där med mina gudföräldrar som jag bodde hos.
    Vår släkt härstammar från Färnäs på pappas sida och innan min farfars far fick namnet som vi hade hette vi Färner och Färnesgården finns än idag.
    Roligt att se foton därifrån för nu är det länge sedan jag var däruppe.

    Ha det så fint !!!

Kommentarer inaktiverade.