På väg igen

2020-06-21

Mild mulen morgon, 20 plusgrader och det var i stort sett helt vindstilla. Morgonpromenaden var helt ok. Gick längs med järnvägen och där fanns det en fin gång/cykelväg med fina gräsmattor på båda sidor. Bra för mig att promenera där och Zacko gillade gräsmattorna, fanns mycket att nosa på. Troligen rastas det en del hundar här.

När vi kom hem så var det dags för lite förmiddagspyssel som utförs varje dag. Satt sedan en stund vid datorn för att hålla mig uppdaterad om vad som händer lite här och där. Tiden sprang i väg och så var det dags för kaffe och mackor. Efter det så kändes det skönt med en liten tupplur. Bara så vederkvickande. Kom ett kort regnväder med mycket blixtrar och högt åskmuller. Zacko låg faktiskt rätt så lugn, han bara höjde på huvudet och öronen. Så glad jag blev att han inte skakade av obehag och skräck.

Strax efter 2, när jag hade varit ute med Zacko på en liten sväng, så lämnade vi Lidköping för denna gång. Vi körde ut ur stan och kom fram till väg 44 och körde några mil mot Uddevalla, men dit skulle vi inte. Svängde sedan av till väg 47 och där rullade vi några mil. Kom några korta men häftiga regnskurar som gjorde att vi fick dra ner hastigheten en del för sikten var väldigt dålig. Varade inte så länge.

Svängde sedan av till en mindre väg med nummer 187 som gick till Nossebro. Skulle finnas en centralt belägen parkering där man kunde parkera/övernatta med husbil. Det kunde man också men det såg inte så trevligt ut. Körde till ICA och jag gick dit för att köpa en Pågenlimpa som här var 5 kronor dyrare än på ICA MM i Skene.

Fortsatte ut på mindre vägar och kom bland annat igenom Fåglum ett fint litet samhälle. Var visst några tävlingscyklister som var bröder som kom härifrån.

Här var det verkligen en underbar natur att resa igenom. Vacker blandskog, härligt grönskande fält med olika grödor som växer upp. Fält med dom 4 sädesslagen som börjar vaja lite lätt i den i dag nästan obefintliga vinden och inte minst öppna fält med betande boskap. Vad Sverige är vackert.

Vi kom sedan ut på E 4 mot Göteborg. Här var det en del vägbygge och lite rörigt men vi lyckades komma rätt. Var ju bara att köra mot Göteborg. Men dit skulle vi ju inte. Men vi skulle till Alingsås och dit kom vi också.

Körde till ställplatsen för husbilar och parkerade där. Kallas för Savannen. En bra ställplats för husbilar även om den enda servicen är sopor. Men vi står vid ett underbart grönområde och så nära till Alingsås mysiga centrum. Där ska jag promenera i morgon har jag tänkt.

Fanns några husbilar här och en husvagn och det kom en till lite senare.

Så här har vi ställt oss i dag och det har vi gjort varje gång som vi har varit här.

I kväll så åt vi isterband med dillstuvad potatis och rödbetor. Isterbanden var köpa på Lidl och var inte så goda som dom småländska som vi brukar äta.

I kväll så regnar det och det kändes inte så motiverat att gå ut med Zacko. Han verkar inte heller att vilja gå ut i regnet. Men den det kan ju vara skönt även för en liten hund att kissa innan man ska gå och lägga sig för att sova hela natten tills i morgon. Så Hasse tog ut honom på en lite runda. Sedan var det dags för sängen.

4 reaktioner till “På väg igen”

 1. Alingsås är potatisstaden om jag inte missminner mig. Jonas Alströmmers hemstad.
  Länge sedan jag var där nu så det ska bli roligt med lite bilder i morgon.
  Tänk vi är redan inne i sista juniveckan.

  Ha det så fint!!!

  1. Det har du helt rätt i.
   Svårt att fatta att juni månad snart är slut, den har ju precis börjat!!

Kommentarer inaktiverade.