Lite söderut

Från andra sidan

2020-06-12

Denna blåsiga morgon blev det en promenad bort till havet på en väg utan trafik.

Såg det knappt för muren av stenar.

Nu var vi väldigt när ett vindkraftverk och det är verkligen ett högt ljud från det.

Vackra vildvuxna nyponrosor.

När vi var klara strax efter 10 körde vi iväg. Hade tänkt att fika här innan vi körde men vi kände att vi ville komma iväg. Vi kom fram till motorvägen och körde söderut några mil. Det var rätt så mycket trafik här. När vi körde förbi Heberg och Laxbutiken så kände jag en viss längtan efter att köra dit men så blev det inte i dag.

När vi kom till avfart Mellbystrand så svängde vi av. Finns fina stränder där med bra parkeringsplatser där man även får stå med husbil. Vi har varit här för några år sedan. Men att stå i närheten av en sandstrand i denna blåst var inte något som vi kände för.

Alltså körde vi mot Laholm istället. Det är en av våra favoritplatser. Det var bara 2 husbilar här när vi kom hit.

Här parkerade vi. Och det var väldigt mycket trafik här under eftermiddagen. Hörde knappast radion eller varandra. Fick prata högt.

Jag har väldigt vacker utsikt från mitt fönster så länge ingen husbil parkerar bredvid och skymmer utsikten för mig. Det gjorde ingen i dag.

Gick en sväng med Zacko och en bit nerför backen så ser det ut så här. Det är mycket backigt här.

När vi kom hem så ville Zacko busa lite och så klart busade jag med honom en stund. Min lilla underbara lurvis.

Dom husbilar som stod här när vi kom körde senare och det kom nya hit. I kväll är det 6 husbilar här och 4 lediga platser.

Solcellen har skött sig exemplariskt i dag och jag hade inte väntat mig något annat. På kvällen (sent) så har vi lite belysning tänd och även om vi bara har ledbelysning så drar det ju lite ström ändå. Blir intressant i morgon och se hur lång tid det tar tills vi har 100% igen.

I kväll så gjorde jag varsin räkmacka på tekaka till oss med ishavssallad, kokt ägg, lite sallad och tomat samt det viktigaste massor med räkor. Smakade jättegott i värmen och vi blev väldigt mätta.

Det blev en del svalare på kvällen och då var det skönt att ta en långsam promenad med Zacko. Vi mötte då en fin labrador som vägrade gå ett steg till om hon inte fick hälsa på Zacko. Hon la sig platt. Efter dom sedan hade hälsat så var det inga problem med att fortsätta varken för henne eller för Zacko.

Vi blir nog kvar här i morgon.

2 reaktioner till “Lite söderut”

  1. Nya vyer måste vara härligt för er nu. Ser ut att vara en trevlig ställplats.
    Verkar som det ska bli bra väder hos er. Vi tittade på rapport igår.
    Här blir det varmt igen efter ett par dagar med com si com sa.

    Ha en fin lördagskväll!!!

    1. Ja det är fint här i Laholm. Vädret är nästan lite för varmt så det är skönt med lite moln och vindar. Och skugga utanför på eftermiddagen.

Kommentarer inaktiverade.