Ny solcell på taket

2020-06-11

Efter att ha sovit oroligt i natt gick jag upp vid halvåtta, lika trött som när jag la mig i gårkväll rätt så sent. Hasse hade då varit uppe i ett par timmar och bryggt kaffe och druckit några muggar.

En del av Zackos och min morgonpromenad. Finns massor av gång/cykelbanor här. Kom lite fel på hemvägen så det blev en del längre än vad jag hade tänk.

När jag kom tillbaka så stod husbilen inne i verkstaden och Hasse satt utanför i solen. Han hade tagit ut Zackos vattenskål och det var bra för Zacko dök ner i den med en gång. Han är alltid törstig när vi kommer hem och i synnerhet nu när det är så varmt. Är glad att han dricker så bra, det är viktigt. En sådan liten kropp på 5,7 kg blir väldigt fort uttorkad.

Jag sjönk ner på stolen när Hasse reste sig upp, och det var så skönt att sitta ner en stund för promenaden blev betydligt längre än vad jag hade tänkt. Kom lite fel nämligen. Sånt händer!! Hasse tog ut en stol till så satt vi där och njöt och väntade.

Hasse hade tagit reda på att det skulle ta ca 4 timmar för att få solcellen med allt monterad. Vi satt lungt och väntade. Jag läste och surfade lite och det gjorde Hasse också. Kunde gå in i husbilen när vi ville för att hämta något ätbart och drickbart.

Efter 3 timmar så backades husbilen ut och nu var den klar. Kollades så att solcellen fungerade och det gjorde den. Trots det var lite molnigt så laddade den bra. Hoppas verkligen nu att vi kommer att bli nöjda med den, vilket jag tror att vi kommer att bli.

Dom här nya solcellspanelerna är mycket effektivare än dom som har några år på nacken. Sedan så var det dags att betala och det blev ett djupt hål i kassan, men det visste vi ju att det skulle bli. Vi har ju alltid en buffert för oförutsedda utgifter, tillhör den generationen som har det. Att spara är alltid rätt.

Nu så fick vi ju bara köra max 50 km/tim innan limmet hade härdat. Vi rullade långsamt iväg mot Lövstavikens småbåtshamn som ligger endast 4,2 km bort. Hittade dit utan problem. Där var det gott om plats och vi valde en ytterplats som låg längst bort mot in/utkörningen. Gick en liten sväng med Zacko och sedan så var det hög tid för kaffe och macka. Smakade jättegott i dag eftersom det blev lite sent.

Lite senare så gick jag en sväng med Zacko och kollade lite. Nu blir det en del bilder från denna trevliga plats.

Betalde sedan i automaten och här kostar det 180:-/dygn inkl. el. Egentligen så ville jag ju kolla hur vår nya solcellspanel fungerade men när elen ingår så sätter vi i kontakten.

Vi åt nypotatis, blomkål och kokt kassler i dag och det smakade bra. I synnerhet potatisen, den kan man ju äta hur mycket som helst av. Blev kvar en del och om vi inte äter upp den kall så kanske det blir över för att steka och det är så gott till ungefär vad som helst.

I morgon så har vi tänk fortsätta en bit åt något håll som helst!

4 reaktioner till “Ny solcell på taket”

 1. Vi har endast en solpanel som är superbra och vi klarar oss länge med den. Fick den monterad innan vi körde ner hit förra året.
  Trevligt med nya vyer och dofter för Zacko.
  På söndag ska Macron tala och då får vi veta hur mycket öppning det blir denna gång.

  Njut av livet!!!

  1. Vi har också EN solpanel. Vår Sunmover är satt ur funktion för det kunde blir ”konflikt” mellan den och vår nya. Litar på dom som kan detta.
   Zacko gillade att vara här. Många hundar på platsen.

Kommentarer inaktiverade.