Så soligt

Här har vi parkerat i underbara Nogersund, en fantastiskt vacker plats i Blekinge.

2020-05-20

I morse gick jag upp tidigt redan klockan halvåtta och det är tidigt enligt mig. Solen strålade från en klarblå och helt molnfri himmel. Vilken underbar morgon och det blev en skön promenad med Zacko. Det var ingen vind och 12 plus med flera plus i solen.

Halv nio körde vi iväg till Borås. Det var i stort sett ingen trafik i dag.

Vi kom fram till parkeringsplatsen vid ICA Maxi och pakerade där. Jag tog en promenad med Zacko på gräsmattan som finns där neremot ån. Tydligen är det en del hundar som blir rastade där för Zacko var fullt upptagen med att nosa runt på större delen av området.

När vi sedan kom in så var det dags för Hasse att promenera iväg till tandhygienisten. Tar en stund att gå dit och det är rätt så skönt att komma fram i god tid och kunna sitta en stund i väntrummet och läsa Borås Tidning eller någon annan tidning.

Jag tog fram min dator och satt och kollade lite på klubbsidan och diverse nyhetssidor. Kokte ägg för det var dags i dag. Städade lite för det behövs ju alltid.

Tiden gick fort och strax efter elva så var Hasse tillbaka. Då gick Zacko och jag bort till djuraffären för att handla lite hundgodis till honom. Han verkligen älskar att besöka denna affär. Finns så mycket gott att lukta på där. Blev en två burkar med godis samt en påse med något speciellt som han verkligen gillade.

Gick tillbaka till husbilen och lämnade in Zacko och godiset till Hasse. Sedan så gick jag bort till ”Bolaget” för att handla en kartong rött vin till mig och några öl till Hasse. Det var ingen kö där så det gick fort.

Nu var det hög tid för kaffe och mackor. Vi ville inte strå kvar längre på parkeringsplatsen så vi körde iväg till Transåssjöns rastplats strax utanför Borås. Nu smakade det jättegott med kaffe och mackor.

Vi fortsatte sedan till Seglora Camping och parkerade på vår plats som är nummer 10.

Det blommar så fint här och bina surrar glatt omkring och jobbar.

Nu hade det börjat att komma hit lite moln som ibland täckte solen. Men det var ändå ett helt underbart majväder. Nu satt dom flesta här ute och njöt i värmen. Hasse tog snabbt ut sin stol och satte sig och läste.

Jag hade köpt 2 kg apelsiner häromdagen och hade glömt bort det. Men idag så kom dom fram. Jag pressade 3 lagom stora apelsiner och det blev ett lagom stort glas var till oss.

Så gott det smakade. Det är något som jag har saknat sedan vi kom tillbaka till Sverige. När vi är söderut så dricker vi så gott som dagligen nypressade apelsiner.

Under eftermiddagen så kom det hit en del husbilar/vagnar. Det är ju långhelg nu och många vill nog komma iväg hemmifrån ett tag. Och hur är det egentligen med det där med två timmar ifrån hemmet!

Kör man i dom norra delarna i Sverige så kommer du knappast till närmsta grannen på två timmar. Kör du däremot i Stockholm så kommer du inte utanför stadsgränsen på två timmar. Så detta tycker jag är trams. Regeringen vet nog inte riktigt vad dom pratar om. I alla fall när det det gäller husbilar men tyvärr även när det gäller andra resor.

I kväll så skulle vi som var medhjälpare på årsmötesträffen träffats för att planera. Jag saknar årmötesträffen väldigt mycket. Vi har ju varit närvarande på alla årsmöttesträffar sedan 2007 i Floby och det känns så väldigt tomt i år.

Men i kväll var jag med i Karlavagnen. Och med mitt bästa ord som är husbilsliv. Fick några minuter i etern om detta.

I kväll åt vi makaroner med stekt falukorv och det smakade bra.

3 reaktioner till “Så soligt”

  1. Såg en glimtare om att du var i radion idag. Tyvärr så kan vi inte höra det här nere.
    Vi har väldigt varmt här nu och har kört igång AR2 D2 så nu kan vi existera.

    Ha det så gott!!

    1. Det går ju att lyssna på svensk radio på internet. Finns även appar för detta.
      Skönt med värme men det kan ju bli lite för bra.

Kommentarer inaktiverade.