Placerad i ett fack!!

Så fin utsikt ifrån ställplatsen i Karlskrona. Ställplatsen är belägen i hamnen och det är inte så långt till centrum. Finns mycket att titta på i närheten.

2020-05-17

En miserabel historia är vädret i dag. Så inte mer om det.

Utsikt över ett område där jag gick i dag.

Nu tyckte Zacko att det är dags att vända och gå hem igen. Vi vände.

Husbilarna som kom hit i fredags körde iväg i dag så nu blev det tomt igen. Som vanligt var det mycket lugnt här under dagen.

Jag har blivit inplacerad i ett fack vilket jag verkligen ogillar. Jag är 70 + och därmed en skör och ömtålig person (så känner jag mig absolut inte) som ska skyddas från att bli smittad. Framförallt ska jag se till och hålla mig frisk så jag inte kommer att belasta sjukvården i onödan. Nu inte bara med med covid-19 utan även allt annat också (finns många olika sjukdomar). Därför ska jag helst göra så lite som möjligt. Men för att hålla mig frisk så bör jag gå ut och promenera. Får gå med andra om vi bara håller avstånd. Nu går jag helst själv med Zacko.

Det mesta är helt ok för vem vill bli sjuk. Ingen efter vad jag vet!

Helst ska jag inte handla själv heller, men det gör jag. Plasthandskar och avstånd. Inte kan jag begära att mina barn ska handla till mig dom har fullt upp med sitt. Dessutom är jag ju inte skröplig på något sätt. Man kan ju även beställa på COOP och få det levererat hit och det går ju bra med en hel del varor. Men inte kött, frukt eller grönsaker. Det vill jag faktiskt handla själv.

Nu finns det även radioprogram med Lisa Syrén (som jag verkligen tycker om) som riktar sig till ”oss” äldre. Dom spelar 60 – 70 tals musik som jag i och för sig gillar men inte det som jag gillar. Men tyvärr så spelar dom inte ”Purple Rain” med Prince. Faktiskt så gillar jag bäst dagens musik och just nu ligger ”Living in a Ghost Town” med The Rolling Stones på min topplista. Den är väldigt bra tycker jag. Finns många svenska nya artister som jag gärna lyssnar på.

Men det här facket Folkhälsomyndigheten har placerat mig i får mig att känna mig uråldrig. Men nu skiter jag i det och lever och gör som jag vill. Men jag tvättar händerna ofta och håller avstånd.

Det var så ruggigt och kallt på eftermiddagen och vi delade på en burk Knorr köttsoppa med grönsaker. Värmde gott. Förstår inte varför det kallas köttsoppa när den endast innehåller 8,4 % kött. Skulle ju heta tvärtom tycker jag.

Vi var ju inte så hungriga på kvällen så det blev en hamburgarmacka med stekt ägg och lite goda tillbehör.

I morgon är det dags att köra till Skene för lite inköp.

3 reaktioner till “Placerad i ett fack!!”

  1. Det där med att bli indelad i ett fack är något jag avskyr. Vem har bestämt att man är skör vid 70+? Alla är vi olika en del dör vid den åldern andra mår hur bra som helst.
    Näe jag håller med dig sunt förnuft och sin kropp känner man bäst själv. Vadå belasta sjukvården? Hur mycket skatt har man inte betalat in till den under åren.

    Ha det bäst !!

    1. Vi är helt klart överens om detta vilket jag tycker är glädjande. Nu ska FHM se över detta med 70 +. Kanske kan åldersgränsen höjas. Hoppas på det.

Kommentarer inaktiverade.