Husmanskost är gott

En bild ifrån en strand någonstans i Spanien. Hoppas vi kan återvända hit igen när det blir vinter.

2020-04-28

Det plaskade friskt på taket i morse när jag vaknade. Kände inte minsta lust att lämna sängen vilket jag inte heller gjorde. Jag låg kvar och lyssnade på Hasse, som var uppe, när han pysslade med kaffebryggaren och lite annat. Efter en stund så kom det en underbart god doft bak till mig av nybryggt kaffe. Visst doftar det ljuvligt. Visserligen dricker jag inte kaffe på morgonen men för det så doftar det ju gott.

Drog mig sedan upp ur sängen, fick på behövliga kläder och kängor och kom ut med Zacko. Det var 11 plus och regnet slutade precis. Helt vindstilla. Vi fick en riktigt härligt lång promenad med till och med lite sol.

Dagen fortsatte sedan med en del spridda skurar. Men i dag hade vi tur och kom ut när det var uppehåll. Vid tvåturen var det också lite sol. När vi kom tillbaka så var det en del som stod ute och pratade på olika platser på campingen. Vi stannade inte för att prata för Zacko hade mycket bråttom hem. Vid hemkomsten vid denna promenad så väntar hans atktivitetsplatta på honom som Hasse har gjort i ordning. Det har han absolut full koll på. Han rusar in och börjar omedelbart att tömma den på hundgodis. Om Hasse någon gång har glömt den så går han bort till Hasse och ställer sig och glor uppfordrande på honom och är så sur. Då är det bara för Hasse att omedelbart se till att göra iordning den snabbast möjligt och sätta ner den på golvet till honom. Så är ordningen återställd.

Strax innan fyra så gjorde jag iordning en liten bit rimmad fläsklägg utan ben. Rullade in den i folie, la den i en lagom liten ugnsform (har bara en) och så gick Hasse och ställde in den i ugnen på 175 grader. Där fick den stå i två timmar drygt. Då gick jag och hämtade den. Den fick ligga i sin folieinpackning en stund medan jag gjorde i ordning rotmoset, som vanligt på pulver. Tog sedan ut fläskläggen och skar upp det i bitar. Det var så himla mört.

Det smakade supergott med rotmos och senap och då ska det helst vara denna.

Vi blev mätta och trötta. Men vi satt uppe några timmar till. Ska ju gå ut med Zacko på sista kisseturen vid tiotiden. Zacko tycker det är en hundlig rättighet att få en kvällskiss innan han ska gå och lägga sig. Och det har han ju helt rätt i.

4 reaktioner till “Husmanskost är gott”

 1. Mattider är något som våra hundar har fullständig koll på. Gissa om det pips om jag missar med fem minuter 🙂
  Här är vi glada för den 11/5 öppnar affärerna och vi får röra oss i en 10 mils radie från hemmet. Så här ska handlas lite av varje.
  Vissa krav på munskydd och annat blir det ju. Om allt går bra öppnar stränderna den 2/6.

  Ha det så gott!!

  1. Dom har sina vanor våra pälsklingar.
   Så roligt att det snart blir mer öppet i Frankrike. Måste kännas skönt att få mer rörelseutrymme. Nu längtar ni antar jag.

Kommentarer inaktiverade.