Fick ny kran

En bild ifrån Sant Feliu de Guíxols. En mycket trevlig plats.
Så roligt att se en svensk författare översatt till spanska. Har läst denna bok och den är verkligen buskul.

2020-04-14

Jag mejlade ju igår till Codat men hörde inte ifrån dom på förmiddagen. Jag ringde då till dom strax efter tio. Dom hade sett mitt mejl men hade inte hunnit ringa än. Alltid mycket första dagen i veckan. Anders, bossen, var upptagen i telefon men han skulle ringa upp efter en stund och det gjorde han.

Vi kunde komma dit klockan ett så skulle han nog kunna fixa till en ny kran. Problemet med vårt kylskåp, som inte fungerar på 12 v när vi kör, hann dom inte med i dag. Men det problemet har vi haft i några veckor och eftersom vi för det mesta står stilla nu så kan det vänta ett tag till.

Strax efter tolv så körde vi. Stannade till i Rydal där Zacko och jag gick av. Fanns ingen anledning att vi skulle åka med till Codat. Vi gick till lägenheten för att vänta där.

Och där var det kallt. Så där råkallt så jag började frysa efter en kort stund. Tog på mig en extra kofta och svepte en filt över benen. Men frös ändå.

Hasse kom tillbaka vid två och då hade husbilen fått en ny kran så nu läcker det inte mer. Vi är verkligen glada och tacksamma för att Codat kunde fixa till detta så snabbt. Det kallar jag bra service vilket vi alltid har fått där.

Det är väldigt skönt att nu ha vatten i kranarna igen samt att spolingen på toan fungerar. Vi var ju tvungna att stänga av vattenpumpen och då fungerade ju inget som hade med vatten att göra.

”Råttkungen” av Pascal Engman har jag läst nu. Den var mycket bra och det händer mycket på många olika fronter samtidigt. Det är mord, gängvåldtäkt, otrohet, slagsmål och andra våldsamheter. Men i allt det hemska så finns det även ömhet, kärlek och varm vänskap. När det är sådär 80 sidor kvar så verkar det att vara slut och allt är löst. Men då så tar det fart igen och det blir bara så otroligt bra och superspännande slut. Tror det kommer en fortsättning och hoppas på det.

I kväll åt vi stekt falukorv med potatismos (hemmagjord) och det smakade jättegott.

I morgon ska vi köra till Borås för Hasse ska på besiktning för att förnya sitt körkort eftersom han har flera bokstäver. Det ska förnyas vart femte år.

Kanske tar vi en sväng till Knalleland. Jag skulle behöva köpa ett par nya jeans. Mitt andra par har stora revor på benen. Det är i och för sig modernt nu men jag är mer förtjust i hela brallor.

4 reaktioner till “Fick ny kran”

 1. Jodå det finns något som liknar falukorv här men det är ju inte den äkta såklart. En pyttebit är så dyr att vi inte köper det så ofta.
  Jag är ju en som köper på internet och nu kliar jag mig i hövvet för att komma på var jag köpte mina. Kommer ihåg att jag googlade på snickarbyxor och fick upp de jag köpte. Kan det vara på Nellie.se måntro? Tror det var det för jag blev så förvånad att just de hade sådana. Jag köpte två par för att vara försedd.

 2. Så skönt att ni fick kranen fixad och korv med mos är ju urgott. Falukorv är sketadyrt här så det köper vi inte men man kan ju köra med köttbullar och mos också. Barnmat är gott ibland.
  Kan bli lite dragigt med revor i byxorna nu på våren. Föredrar hela jag också och nu har jag snöat in på snickarbyxor. Så sköna och praktiska.

  Ha en fin kväll 🙂

  1. Att ha vatten i kranarna igen är toppen. Finns det verkligen typ falukorv att köpa i Frankrike. Har letat efter det i Spanien och Portugal men inte hittat något liknande.
   Jag skulle också vilja ha snickarbyxor. Verkar vara superbekvämt. Var har du köp dom?

Kommentarer inaktiverade.