Så kallt, fryser

Någonstans i Moseldalen för 8 år sedan. Där är det helt underbart att resa. Många fina ställplatser längs med floden. Härliga promenad och cykelvägar. Fina små städer längs med floden. Visst är det turistanpassad men inte mindre trevligt för det.

2020-04-13

Att inte ha vatten i kranarna och till toan gör livet lite mer komplicerat som jag skrev i går.

Men nöden är uppfinningarnas moder sägs det. Vi jobbar på att få det hela att fungera rätt så hyfsat ändå. Går så där måste jag väl säga. Men vi hjälps åt vilket vi jämt gör både i ur och skur.

Har skickat ett mejl i dag till Codats verkstad och hoppas få svar i morgon. Om vi har mycket tur så kanske dom har en akut tid till oss i morgon men det tror jag knappast.

Vädret i dag har varit väldigt blåsigt och kallt. Bara 5 – 7 plus under dagen. Var lite sol ett kort tag. Det var också lite snö och hagel. Var mycket växlande väder i dag men tyvärr mest otrevligt väder enligt mig.

Som vanligt mycket lugnt här och såg under dagen bara någon enstaka person som gick förbi på väg till servicehuset och tillbaka igen. Det är ju inte så mycket folk här på campingen för närvarande.

Husbilen som stod framför oss körde iväg under eftermiddagen och då rullade vi fram dit och ställde oss. Några meter närmre till servicehuset med kök och till latrintömning samt vattenpåfyllningen.

I kväll så blev det Peka potatisgratäng med några fina skivor stekt fläskytterfilé. Tog hälften av potatisgratäng och hällde upp i min lilla ugnsform. Blandade i lite extra vitlök som jag blandade ner. Hälldes sedan över rikligt med riven gratängost. Hasse hade tidigare varit och satt på ugnen på 200 grader och gick efter en stund dit och placerade formen i ugnen. Efter trettio minuter gick jag och hämtade den. Nu så var det dags att steka köttbitarna. Det tog inte så lång stund och på köttet så la vi gott hemgjort vitlökssmör. Köttet var mycket mört och smakade väldigt bra. Och gratängen var jättegod.

Sedan så satt vi och hängde framför dator och platta och myste.

Lyssnade på radio och ett tag så var det underbara Stina Wolter som ledde ett trevligt program som handlade om att hoppas. Det var väldigt bra och Stina är en mycket bra programledare.

Fortsatte sedan att lyssna på Karlavagnen vilket alltid är trevligt. I kväll handlade det om hemester. Alltså att ha semester i sitt hemland eller till och med inom sitt närområde.

Vi brukar ju alltid tillbringa sommaren i underbara Sverige och vi hoppas på att vi till sommaren kan färdas fritt inom vårt land. Norra Sverige är så underbart på sommaren.

Kommer ihåg den första sommaren som vi var vid midsommartid i underbara Piteå. Husbilen stod parkerad vid Piteälv och det var en underbar sommarnatt. När jag vaknade vid tvåtiden på natten så låg inte Hasse i sin säng. Jag gick upp och ut och det var ljust som mitt på dagen. Där stod Hasse vid älvkanten och fiskade!! Jag frågade honom om han visste vad klockan var. Det visste han inte, det är ju ljust sa han. I dessa ljusa sommarnätter kan man lätt komma fel i den så kallade dygnsrytmen. Men han kom hem och la sig i sin säng. Blev en lång sovmorgon och det var skönt.

Hoppas att vi även denna sommar kan resa norrut.

4 reaktioner till “Så kallt, fryser”

 1. Vi har nog lika långt upp till Mosel som ni ner från Sverige. Tar två dagar att komma dit för oss om vi kör A75. Kör vi via Lyon så blir det längre.
  Frankrike är väldigt stort.

  1. Ja, men så klart ni har. Jag tänkte en hel del fel angående avstånd. Och Frankrike är som du säger ett stort land och ni bor ju långt söderut.

 2. Där vid Mosel har vi stått många gånger och gått vid floden. Så fint.
  Håller tummarna att ni får tid för kopplingsbyte eller vad det nu är.

  Ni har det rätt bra i er fina husbil. Synd att värmen väntar på att komma.
  Jag är för första dagen utan strumpor och det brukar man väl vara vid +25.
  Tror säkert att ni får lov att åka fritt i Sverige under sommaren och kan återse de norra delarna med knott,mygg och sol nästan hela dygnet. 🙂

  1. Ni har det väl inte så jättelångt till Moseldalen där ni nu bor?
   Vi har det jättebra och trivs. Värmen kommer när den kommer om den kommer!!
   Så skönt att kunna vara utan strumpor.
   Vi hoppas verkligen att kunna resa runt i Sverige i sommar. Går det inte så får vi hitta andra platser att besöka.

Kommentarer inaktiverade.