På väg norrut

2020-03-23

Sov så gott i natt till alla ljuden från bilar, tåg och störtskurar. På morgonen så började tradarna att starta upp sina motorer och jag bara somnade om. Hörde inte en min envisa tinnitus och därför blev min sömn så bra.

På morgonen så regnade det och jag hade mest lust att dra täcket över huvudet och sova igen när uret visade på strax efter åtta. Men det går ju inte för sig när man har hund. I och för sig var ju Zacko inte så pigg på att gå ut samtidigt som han så klart vet att han måste kissa och bajsa. Någon vettig promenadväg fanns ju inte här men vi gick runt en dryg halvtimme så pojken fick göra sina behov.

Vid halvtio så var vi klara för att dra iväg. Ut på AP 7 igen och nu var det mycket tung trafik och det störtregnade. Blev några jobbiga mil till att börja med. Men efter vi hade passerat Barcelona så minskade trafiken väldigt mycket. Regnet upphörde och milen rullade på under hjulen.

Vi kom fram till en betalväg och tog en biljett och fortsatte ut på betalvägen. Lite trafik och fin väg.

Vid elva så var det dags för en fikapaus och så här såg det ut. Blev så klart en promenad med Zacko.

Nu var det inte så många mil kvar till den franska gränsen. När vi kom fram till betalstationen så var det bare ett körfält öppet så det var inte så mycket att välja på. Det fanns en hel del polisbilar här med vidhängande poliser. Dom kollade bara bilar som var på väg till Spanien och en fransk husbil fick vända om till Frankriket. Men oss vinkade dom igenom.

En stund senare kom vi fram till gränsen och där var det bara för oss att köra igenom. Ingen kontroll över huvud taget. Alla polisbilar stod på den sidan som vägen gick emot Spanien.

Vid första betalstationen på franska sidan så var det endast ett körfält öppet för att ta en biljett. När bommen öppnades så stod en fransk polis som vinkade oss vidare utan någon kontroll som helst.

Vi har i nu kört en del mil genom Frankrike på betalväg och den enda polis som vi har sett var en som kollade hastigheten på bilarna. Finns det verkligen resurser för detta i Frankrike i dagens läge. Dessutom så är det så lite trafik på motorvägen i dag. Jag bara undrar.

Längs denna betalmotorväg så finns det så många fina rastplatser samt stora platser vid mackarna.

Här har vi stannat för att äta/sova. Finns dessutom mycket fina vägar att promenera längs med i morgon.

3 reaktioner till “På väg norrut”

  1. Vi fick nya direktiv igår att vi bara får gå 1 km från hemmet och då en och en. Endast en gång om dagen. Så de kollar om någon är ute och kör.
    Var är ni nu någonstans?
    Jag skulle absolut inte åka till Sverige just nu för där verkar de vilja att alla ska bli smittade. Allt verkar vara tillåtet. Läste att Sverige är ungefär två till tre veckor efter övriga Europa när det gäller smittan.
    Var försiktiga.

Kommentarer inaktiverade.