Lagomväder

2020-03-14

I dag så tyckte jag det var ”lagomväder”. Vad innebär det. Jo, lagom varmt och lagom vind och lagom molnigt. Men det lagom är nog olika för olika människor.

Zacko och jag gick upp till utsiktsplatsen idag. Det var jobbigt för det var brant.

På vägen dit så kommer vi förbi denna plats . Liknar en utomhusscen.

Bra utsikt över husbilsparkeringen.

Och på andra sidan kunde man se ”hur långt som helst”.

Rätt så många husbilar körde härifrån i dag men det kom hit en hel del också.

Platserna längst ut mot gatan blev lediga i dag så Hasse flyttade dit husbilen. Nu har vi nära till VA och sopor. Dessutom så är det lite mer att titta på här.

På Ikeas parkeringsplats var det väldigt lite personbilar för att var lördag. Hasse gick dit vid lunchtid och köpte korv. Då var det mer pesonal än kunder och personalen stod och pratade med varandra. Vad annat skulle man göra när det inte fanns några kunder?

På eftermiddagen cyklade han till Aldi. Där var det väldigt tomt i köttdiskarna men det fanns vatten och wiskey.

Det har blivit mycket internet idag för att hålla oss uppdaterade om vad som händer i världen angående Coronaviruset. Det verkar som att världens ledare försöker överträffa varandra med olika åtgärder men det känns som om inget land riktigt vet vad dom sysslar med. Förutom Sydkorea då som absolut ligger i framkant framför alla andra efter vad jag har läst.

På måndag 0800 så är Spanien ett land satt i karantän och gränserna stängs. Allt utom livsmedelsaffärer, apotek, bensinstationer och lite annat får vara öppet. Man får bara lämna sin bostad för att ta sig till sitt arbete, handla livsmedel, tanka på en öppen bensinstation eller besöka annat som är öppet. Alla andra affärer, barer och restauranger har stängt. Och detta från måndag och två veckor framåt. Hur i helvete ska alla dessa affärsverksamheter överleva?? Jag bara undrar!! Och hur ska man kontrollera detta?

I morgon söndag så har dom flesta stora livsmedelskedjorna öppet har jag läst. Detta för att folket i Spanien ska kunna handla det dom inte hann handla i dag. Man kan gå in på respektive kedjas hemsida och se var dom har öppet.

Jag bara undrar smittar det mindre att handla på söndag i trängsel eller på måndag när affärerna kommer att vara nästan tomma på kunder?

Det är något som inte stämmer här!!

4 reaktioner till “Lagomväder”

 1. Ja nu är det stängt värre i Europa. Men Sverige håller öppet och jag befarar det värsta. Inget lagomväder här idag då det är riktigt kyligt och molnigt.
  Ha det så gott 🙂

  1. Gränserna har så kallat stängt men det är öppet för trafik ändå. Men det är kontroller. Egentligen så fattar jag inte riktigt vad ”myndigheterna” menar.
   Det väntas kyligare väder här också.

 2. Mycket som verkar snabbt beslutat. Här på ön var det 16 insjuknade personer under vård. Hemmakarrantän gäller sen midnatt och 15 dagar framåt. Hoppas det finns något flyg då, så vi tar oss hemåt.
  Ha dé gott i sol och värme.

  1. Livet har helt plötsligt blivit lite mer komplicerat än vad vi vill ha det. Ni är alltså tvingade att stanna kvar i minst 15 dagar till antingen ni vill eller ej?
   Hoppas verkligen ni hittar ett flyg hem när ni nu vill till Sverige.

Kommentarer inaktiverade.