Blåst och mer blåst och sedan ingen blåst.

2020-03-02

Fortsatt extremt blåsigt samt soligt och 17 – 20 plus. Så det är ju inte kallt. Zacko och jag gick genom ställplatsen och ut till stranden. Där blåste det också men möjligen inte så hård vind i byarna. I dag så gick det höga vågor med vita toppar som kapplöpte in mot land för att komma först. Högt ljud när dom slog in över stenarna och vattnet for i glittrande kaskader uppåt och inåt. Mycket tjusigt att titta på.

Vi väntade sedan på att brödbilen skulle komma hit. Det gjorde den också en kvart i tio. Hasse gick ut och köpte två lagom bröd som vi gillar. Bestämde oss för att fika innan vi skulle köra iväg.

Vid halv ett så var vi klara för att dra vidare. Då hade Hasse varit och betalt 52 € för 4 dygn. Inte så farligt dyrt för en så fin plats med närhet till en hel del och strandnära. Och det var inkl. el.

Började med att köra bort till VA platsen för diverse tömning och fyllning. När det var avklarat så fortsatte vi till andra sidan gatan där det ligger en mack. Dags att fylla diesel. I dag så kostade den ca 12.95 SEK/l. Bra pris tyckte vi.

Körde sedan motorvägen österut. Vinden rev och slet i husbilen, ingen behaglig resa. Hasse hade det jobbigt med att parera vindbyarna men det gick bra. Dessutom så var underlaget stundtals mycket skumpigt.

Här är det mycket ful natur för det finns knappast någon. Nästan allt är inplastat och är således växthus. Men det är ju det som många ska försörja sig på så det är ju inte så konstigt alls. Ibland blir det havsutsikt och det är ju som alltid vackert. På andra sidan så finns bergen som så stolt och majestätiskt reser sig upp mot himlen. Mycket fint.

När vi kom in i Almeria så var det väldigt mycket trafik genom stan till operan. Väldigt mycket ljusregleringar som ofta visade rött. Alltså så kom vi fram till parkeringen vid operan och där stod det bara 2 husbilar varav den ena körde iväg efter en stund. Kom några husbilar till hit under eftermiddagen.

Om jag tyckte det blåste mycket i morse så var det ingenting mot vad det gjorde här. Jag tog ut Zacko lite när vi kom hit och jag fick ibland, när vindbyarna blev för starka, hålla tag i en stolpe innan det lugnade ner sig lite och jag kunde fortsätta. Zacko verkade helt oberörd med nosen i backen.

Sedan så tyckte jag att blåsten i vindbyarna minskade lite. Sa det till Hasse men det skulle jag inte ha sagt högt för strax efter så blev det värre igen. Sånt ska man ju aldrig säga högt.

Lyckades i alla fall gå en sväng med Zacko vid 6 tiden utan att vi blåste bort. Men det var väldigt jobbigt tyckte jag.

Men så hör och häpna!! Strax efter åtta så mojnade vinden och det blåste nästan inget. Helt otroligt.

Hoppas att det nu fortsätter så under natten och i morgon. Kanske kan det då bli en härlig morgontur på den underbara strandpromenaden här.

Inga bilder i dag för dom blåste bort. Nä, det var så att jag hade fullt sjå med att hålla balansen och koll på Zacko i dagen hårda vindar.

2 reaktioner till “Blåst och mer blåst och sedan ingen blåst.”

  1. Tror det är blåstid här på södra delen av Europa just nu. Men bättre än i Sverige där det snöar som bara den och är klass 2 -varning.
    Här har blåsten farit bort och det är så skönt. Men tyvärr har det duggregnat idag.
    Ha det så gott 🙂

    1. Men visst har vi så bra väder här där vi är om man jämför med Sverige just nu.
      I dag har blåsten blåst bort till en annan plats. Så skönt.

Kommentarer inaktiverade.