Otroligt blåsigt

2020-03-01

Otroligt blåsigt på morgonen i dag. Gick först en bit utanför området med Zacko. Där blåste det så mycket att jag vände efter en kort stund.

Gick tillbaka till ställplatsen och genom den till stranden. Där blåste det inte fullt så mycket men tillräckligt för att det inte skulle vara behagligt. Men gick en sväng ändå. Det var 20 plus, varma vindar och växlande molnighet.

Och till vår stora besvikelse så kom det ingen brödservice hit i dag. Vi fick äta sånt där bröd med lång hållbarhet och det går ju bra det också. Men inte så gott som nybakat bröd.

Dom svenska husbilsvännerna körde vidare i dag mot nya mål. Hörde att det hade varit lite problem vid vattenpåfyllning och toatömning. Någon hade fått lite för mycket stinkande doft i näsan från latrinen och då börjat må väldigt illa. Magen ville tydligen tömma sig på sitt innehåll. Så kan det gå ibland. Vissa är känsligare än andra med den odören. Personligen så har jag faktiskt mer obehag av stanken ifrån gråvattnet.

Men vi önskar er en trevlig fortsättning på resan och hoppas vi ses nästa gång.

Sedan så var det dags för tvätt i dag. Väntade tills på eftermiddagen för ”alla” skulle ju dit på förmiddagen. Gick dit vid halvtvå och då var allt ledigt. Hasse bar dit det som var tyngst och jag tog det som inte vägde så mycket. Fyllde en 15 kilos maskin med mycket blandad tvätt. Den kostade 7 € och var snabb, endast 30 minuter. Gick hem och pressade några apelsiner och drack upp juicen, diskade juicepressen och sedan var det dags att gå till tvätteriet igen. Stoppade in allt i en stor torktumlaren, den också på 15 kilo och den kostade 3 € och tog 30 minuter. Hem en stund och sedan dit igen. Är ju så nära. Tog ut den nu torra tvätten och packade den i påsarna. Hasse kom nu hit för att hjälpa till och bära hem och han hade med sig Zacko. Vi tog oss hem igen och sedan så hade jag lite jobb.

Men innan jag tog itu med det kände jag mig tvungen att vila en stund. Lyfte upp Zacko till soffan och så snarkade vi tillhopa en stund. Hörde att Hasse också drog lite små timmerstockar från sängen där bak. Vila emellanåt är både skönt och viktigt.

Jag var inte riktigt nöjd med tvättresultatet i dag. Kändes inte riktigt rent och fräscht. Men 30 minuter är ju lite väl kort tid. Kanske skulle jag hällt i lite eget tvättmedel också. Men det fick duga för denna gång.

I dag så var det många som körde härifrån. Helgen var ju slut i dag. Det var inte så många som kom hit så det var många lediga platser i kväll.

Vi har tänkt att köra vidare österut i morgon men det är ju inte huggit i sten. Kan ändra oss om vi känner för det.

4 reaktioner till “Otroligt blåsigt”

  1. Så olika hundarna är.
   Men vad bra att även hos er har vinden avtagit.

 1. Det blåser som tusan här med idag. Tror det är ens storm som drar över södra Europa. 11000 hushåll är utan ström i Pyrenéerna läste jag på de franska sidorna.
  Märkte också en gång att tvätten inte blev som jag ville och misstänker att ibland kan de ha i något billigt skit.
  Ha det så gott 🙂

  1. Jaha, ni har blåst också. Så otrevligt. Hur går det då med hundarna i trädgården. Ogillar dom blåsten också?
   Ja det där med offentliga tvättmaskiner kan ju bli hur som helst.

Kommentarer inaktiverade.