Solig dag i Rota

2020-02-14

På min soliga morgonpromenad gick jag här.



Hade då passerat denna rondell. Det var 13 plus och bara en svag vind. Blev snabbt varmare.

Här fick jag sedan syn på några husbilar.

Gick dit och hittade en stor plan där det stod många husbilar. Det var en gräsplan med lite grovt grus/torkad sand som underlag.

Jag fortsatte en bit till och då så dök denna bar upp.

När jag kom hem igen så berättade jag det för Hasse. Då så tog han en promenad dit för att kolla. Han hittade en annan bar ca 50 meter därifrån och dit gick han för att handla nybakat morgonbröd till oss. Här har dom även pizza, hamburgare och lite annat ätbart. Han var alltså på andra sidan planen. Här finns det inge VA service men det ligger ju inte så långt härifrån. Men sopsortering finns det ute på trottoaren. Så att någon tömmde sitt gråvatten i en dagvattenbrunn och även någon som tömde

När Hasse kom tillbaka så tyckte han att vi skulle flytta oss dit. Efter en stunds tvekan så sa jag ok då. Men jag ville fika först så det gjorde jag.

Nu så kom det en man med sin hund hit och vi pratade en stund. Dom stod borta vid planen och hade varit här i 2 veckor och trivdes så bra. Dom hade valt att stå på en parkeringsplats ute vid gatan för att slippa få våta tassa från daggen på gräsmattan på morgonen. Kul att träffas igen, var ett tag sedan.

När jag var klar så rullade vi långsamt och försiktigt dit och parkerade på en plats som Hasse hade sett ut när han var här innan. Den låg lite avsides vilket vi gillar. Kändes faktiskt rätt så trivsamt här tyckte jag.

Fick sedan besök av frun till mannen med hunden. Hon hade varit på en lång promenad på stranden som ligger alldeleles i närheten berätta hon för oss. Kul att prata en stund. Men stranden ligger inte så nära att vi hör vågornas brus hit.

Nu har jag läst en till bok av David Baldacci och han gör en sällan besviken. Och absolut inte med denna spännande thriller som heter ” Minuten före midnatt”. Här är FBI agenten Atlee Pine i högform. Hon är bara så bra. Och här vet man hur varje person är klädd i från topp till tå vid olika tillfällen. Lite för mycket klädbeskrivningar tycker jag. Kommer nog en fortsättning verkar det som och det ser jag fram emot.

Det kom hit många husbilar under sen eftermiddag och kväll. En del fransmän, britter men mest spanjorer. Vi fick husbilar både framför och bakom oss. Men det är sådant som man får acceptera på en plats som denna.

Efter lite snackande fram och till baka så blev vi övererns om att stanna kvar här tills måndag. Vädret ska vara soligt och då känns det ju bra att vara kvar här.

Tror det blir en promenad till stranden i morgon.

3 reaktioner till “Solig dag i Rota”

  1. Aldrig fel att prova en ny plats även om den inte är så långt borta. Färskt bröd på morgonen har vi blivit vana vid nu 🙂
    Blir kanske lite bilder från stranden i morgon då?
    Ha det så gott.

    1. Rätt så skönt att bara köra några hundra meter ibland.
      Jag tycker att dom söder om Sverige har helt andra brödvanor och dom gillar jag.

Kommentarer inaktiverade.