Inte så många mil i dag

2020-01-31

Lätt mulen mild morgon utan vind. Det var 15 plus.

Havet ligger så lugnt.

Detta är verkligen en havsnära restaurang.

Många smala gator/gränder med stenbeläggning som jag tycker är jobbig att gå på. Hög snubbelrisk eftersom det är så ojämnt. Men jag promenerar här ändå för jag tycker det är så hög mysfaktor och mycket att titta på.

Här är affären som Hasse handlade frallor och lite annat på morgonen. Den ligger ca 200 meter bort.

I dag så var det dags att köra för att fylla gasol i en tom tub. Där skulle vara öppet halvtre. När vi körde ifrån parkeringen så var det ju samma väg ut. Det är en smal gata med parkerade bilar som vi ska passera. Och då så fick vi möte med en Concord Liner och den var stor. Tyvärr så var det en något dålig chaufför bakom ratten för han hade väldigt svårt att köra tätt intill högerkanten. Vi kunde tyvärr inte backa för det var kö bakom oss. När vi passerade den så fanns det inte plats för vår backspegel så den vek in sig när vi mycket långsamt körde förbi. Blev inga skador hos oss. Skönt det. För övrigt så var det en husbil från England med chaffören på höger sida!

Vi kom sedan ut till motorvägen och körde en bit där innan vi skulle svänga av ner mot väg N 125. Där körde vi en bit och kom sedan fram till platsen där man kan fylla gasol. Platsen har ett så lång och konstigt namn att jag inte kan stava till det. Men det är väl skyltat när man kommer på N 125.

Det är lite trångt men det funkar. Dom skulle ha öppnat klockan 2 men när vi kom dit halvtre så var det stängt. En kvart senare så var det personal på plats som fyllde vår tub. Kostade 18 € för en P 11.

Sedan så tog Agda oss bort till motorvägen igen. Blev inte så länge där förrän vi skulle köra av mot Quarteira. Passerade denna stad och kom efter en kort stund fram till ställplatsen i Fonte Santa. Och här fanns det många husbilar men fortfarande gott om plats för flera. Men någon el fanns det inte. Vi valde att parkera nära in/utgången för det är så bekvämt när jag ska gå ut med Zacko. Dessutom så gillar vi ju att höra ljudet från trafiken.

Vi tog en liten promenad när vi hade parkerat.

På andra sidan gatan så finns det en restaurang där vi har hämtat kyckling Piri Piri rätt så många gånger. Och det hade vi sett framemot i kväll. Men nu var det stängt. Vi blev rätt så besvikna. Det blev i stället Ikea köttbullar med kokt potatis och Ikea gräddsås. Smakade som vanligt bra.

Tvärs över gatan så finns det en självtvätt och jag tror att vi kommer att besöka den i morgon. Min påse med smutskläder är rätt så full så det känns rätt så bra att få tvättat nu.

Ja, vi har ju inte bestämt oss ännu men det känns som att vi stannar kvar en dag till. Är ju inte helt fel att tvätta i morgon. Och det ligger ju så nära.

Och skulle vi få el i morgon så är ju det inte helt fel men när det är sol så klarar vi oss så bra.

4 reaktioner till “Inte så många mil i dag”

 1. Tycker så mycket om när du gör dina promenader med Zacko och fotar. Känner riktigt atmosfären av de lite vintersömniga byarna. Nu verkar ni stå på mer solid grund och slipper lera om det skulle skvätta en del. Synd att kycklingrestaurangen var stängd.
  Ha det så gott 🙂

  1. Roligt du gillar bilderna.
   Det är bra underlag här. Lite grovt grus som inte följer med skorna in.
   Får hitta kyckling någon annanstans.

 2. Hej Eva
  Jättekul att läsa din blogg. Jag och min man och vår lilla hund tänker flytta in i vår husbil i maj. Åka uppåt i Sverige i sommar för att sedan dra iväg ut i europa i slutat av augusti.
  En fundering. Är det svenska gasolflaskor ni fyller på eller hur gör ni? När man läser verkar det vara lite kinkigt just med gasolpåfyllning.
  Undrar Monica o Tobbe

  1. Vad roligt att du läser här.
   Bra beslut tycker jag att flytta in i husbilen.
   Där vi fyllde gasol så fyller dom flertal av dom som finns i Europa.
   Vi har fyllt både spanska och svenska tuber där.
   Lycka till

Kommentarer inaktiverade.