Äntligen ett nytt däck

2020-01-29

I dag så var det en lätt mulen morgon, 14 plus och inte en vindpust.

Gick en liten annan väg i dag.

Hm, undrar vad det har varit här?

Här var det en hel del affärer och barer. Det var inte så långt till Inter Marche som jag trodde. Gällde ju att hitta rätt genväg vilket jag gjorde i dag. Kunde inte gå in där för jag ville inte lämna Zacko där utanför. Jag lämnar inte min lilla vovve utanför en affär om jag inte har koll på honom. Knappast då.

Hemma igen så blev det väntan igen på assistans.

Vi kunde ju inte köra iväg i dag som vi hade tänkt så vi hade ju lite brist på vissa varor. Hasse bad då våra grannar, som hade hyrt en personbil, om hjälp. Vi tackar så väldigt mycket för att ni körde och handlade till oss. Det underlättade vår vardag i dag.

Sedan så kom våra vänner från Söderhamn och sa hej då. Nu var det dags för dom att köra i vög mot nya äventyr. Vi ses nästa gång.

Här står Zacko och tittar efter mig när jag går i väg för att tömma latrintunnan. Han måste ha full kontroll på sin matte.

Halv ett så ringde dom ifrån Norauto att vårt däck fanns på plats. Då skickade jag ett sms till Folksam om detta. Efter några timmar fick jag svar ifrån sambandscentralen att dom också hade fått detta verifierat. Fick ett telefonsamtal ifrån Portugal och vi skulle få vår assistans klockan 5 i dag. Så himla bra att vi nu fick en tid! Är det någon som nu trodde att denna tid skulle stämma? Då har ni så fel. Dom kom kvart över sex.

Lite bilder nu.

Jag kan inte förstå varför dom inte kunde komma på det klockslag som dom hade sagt. Den ena bilen stod kvar här hela tiden när den andra lilla blilen körde iväg för att byta däcket. Verkade inte då som att dom hade så mycket jobb just då.

Jag hade bestämt mig för att steka pannkakor till middag i kväll utan en tanke på att bilen skulle luta jättemycket när den var upphissad utan ett hjul. Men det löste jag genom att lägga några mynt under gallret vid brännaren.

Eftersom jag hade gräddat många pannkakor så bjöd jag på varsin pannkaka med jordgubbssylt på grabbarna som jobbade i kväll.

Men vi fick ett nytt däck på plats i kväll så nu kan vi lämna denna plats i morgon. Det ska bli så skönt tycker vi.

3 reaktioner till “Äntligen ett nytt däck”

 1. Ja, man kan ju undra vad det var för portal du passerade. Tråkigt att de kladdat på den.
  Så fick ni äntligen nytt däck och det måste vara skönt. Verkar som tiden verkligen är tänjbar hos vissa 🙂
  JR satt i telefonkö hos pensionsmyndigheten i 40 minuter idag. Snacka om service 🙁
  Då kan ni ge er ut på rull igen då när andan faller på.
  Ha det så gott 🙂

  1. Visst var det det en fin portal och varför var den kladdat på! något som jag inte förstår.
   Men att sitta 40 minuter i telefonkö är ju så bedrövligt och att dom sedan anser det är normalt. Visst har man annat att göra än att köa! Även om man är pensionär.

Kommentarer inaktiverade.