Fortsättning om däck

2020-01-25

Växlande molnighet, 14 plus och en del sol, ingen vind. Riktigt skön morgon. Gick en bit ner mot stan .

Där vid fiskestugorna så kom det tre hundar glatt springande mot oss. Två till var på väg en bit bort. Zacko blev ju så glad när han såg dom men det blev inte jag. Dom är ju snälla men inte vill jag ha fem hundar snurrande runt oss. Jag drog iväg med en mycket ovillig och pipande Zacko en bit bort ifrån dom. Verkade som att dom fattade vinken för dom sprang sedan på andra håll.

Strosade runt en stund och så här kan det också se ut i Alvor. Mycket backigt.

Hemma igen så var det dags att ta kontakt med Folksam igen ang. däcket. Tillbringade sedan några timmar i telefon och med att vänta på samtal och så vidare.

Fick sedan en adress och telefonnummer till Norauto i Portimao som skulle kunde hjälpa oss. Ringer dit och pratar med en kille som pratar hyfsad engelska men det är vissa ord som jag inte förstår och vissa som han inte förstår. Det jag kom fram till var att dom inte hade någon service med att byta däck på plats. Jaha!! Det var ju tråkigt!

Folksam igen. Förklarade hur det låg till. Dom tar kontakt med sambandscentralen i Portugal igen. Efter ett tag så kommer ett nytt samtal om att jag måste beställa däcket själv hos Norauto. Ringer dit igen för att beställa detta. Lyckades faktiskt att göra det. Men nu var det så här att vi måste ta oss dit för att göra en delbetalning på det för annars kom dom inte beställa det eftersom det är ett däck som dom inte har på lager.

Folksam igen. Dom beställer en taxi till oss så vi kan komma dit och betala. Taxin skulle komma inom en timme. Nytt samtal från sambandscentralen om att dom beställer en taxi. Väntar och det kommer ingen bil. Nästa samtal från centralen kommer och då undrar dom om vi är på plats när bilen kommer om en stund. En stund går och vi går utanför och väntar. Sedan så ringer taxichauffören och undrar var vi är! Förklarar och han ska komma inom tio minuter. Undrar om han tog sig en kopp kaffe först. Han kommer inom tjugo minuter.

Han vet vart vi ska och att han ska vänta tills vi har uträttat vårt ärende hos Norauto. Det var inte så enkelt att beställa ett däck. Tog en bra stund men det gick. Fick betala deposition på 50 €, helt ok. Taxin körde oss sedan hem igen och det kostade oss inget.

Däcket ska komma till dom på tisdag vid elvatiden. Då ska någon ha varit hos oss och monterat bort vår hjul för att köra det till Norauto som då byter däck på det för att sedan köra det hit till oss igen och montera på det. Så klart har jag meddelat Folksam om detta.

Något som borde vara rätt så enkelt har verkligen blivit krångligt. Men Folksam jobbar på. Och alla jag har pratat med i dag i Portugal ska verkligen ha beröm för sin vänlighet och hjälpsamhet samt att alla har pratat bra engelska. Behövde använda Google översättningsprogrammet någon gång på verkstaden för vissa speciella ord.

Att sedan vi har lite olika uppfattningar om tid är något som vi verkligen får acceptera tycker jag.

Måste bara tacka våra vänner från Söderhamn extra mycket i dag för att dom tog hand om Zacko när vi var i väg. Verkligen jättebussigt. Och vad mycket han fick vara ute och promenera med er och det är något han verkligen gillar. Tack så mycket, vi uppskattade det verkligen. 😀Vilken tur att det var bra väder.

När vi sedan kom hem så var vi så trötta. Jag tyckte det var så härligt att sätta mig i min soffhörna och kolla lite på internet, läsa lite och sedan slumra till en stund. Hasse gick bak till sängen och sträckte ut sig ett tag.

Nu blir vi kvar här tills på tisdag och hoppas verkligen att allt fungerar som det är tänkt. Men man kan ju aldrig veta vilka överraskningar som kan vänta bakom hörnet!!

4 reaktioner till “Fortsättning om däck”

 1. Så snälla husbilsgrannar ni har som tog hand om Zacko. Tack och lov att google translate finns.
  Blev en hel del telefonsamtal innan ni fick en viss ordning på däckhistorien. Hoppas att allt är klart tills ni vill köra igen.
  Ha det så gott 🙂

  1. Goda grannar är guld värda.
   Det var rätt så jobbigt innan det föll på plats. Nu är bara resten kvar!

 2. Det var så lite så och självklart hjälper man om man kan och Zacko är verkligen inte till besvär alls och vi fick lite extra motion som kan behövas.

  1. Så roligt att du ser det på detta positiva sätt. Men jag säger som du, självklart man hjälper till om man kan.

Kommentarer inaktiverade.