Problem med däck!

2020-01-24

Hade tur i dag på vår morgonpromenad för det kom inte en droppe regn. Vindstilla och 15 plus men mulet. Sedan så plaskade det på resten av dagen.

Några fiskebodar nere vid hamnen

Gick en trevlig runda i Alvor och fotade en del.

Det är tydligen lågvatten nu
Såg mysigt ut
Kom sedan fram till denna strandpromenad och jag vet inte hur långt den sträcker sig.

Fick en fralla i dag av en av våra svenska vänner. Tack det smakade bra.

Så upptäckte Hasse i dag att ett av våra däck såg lite platt ut. Inte alls bra. Vi har ju två bakhjul efter varandra och det är det som sitter främst som det gäller. Bra att vi har assistansförsäkring.

Jag ringde Folksam vid tretiden och förklarade vad jag behövde hjälp med. Skickad vidare till utlandshjälp och förklarade en gång till. Skickad vidare igen till jouravdelningen. Lämnade uppgifter om var vi är och att vi ville få hit ett nytt däck och så klart hjälp med att byta det på plats. Poängterade att vi inte ville bli bärgade till någon verkstad. Helt ok tyckte dom och vi la på. Efter en stund ringer dom och vill ha reda på vad det är för storlek på däck vi ska ha. Går ut och tar reda på det (står på däcket) och talar om det. Sedan var det bara att vänta.

Efter någon timme kommer ett SMS om att dom i Portugal har mottaget uppdraget och är på väg. Så bra. Sedan så ringer det igen och då är det sambandscentralen i Lissabon som då på engelska undrar var dom kan hitta oss. Förklarade så gott gick. Efter en stund så kommer det en bärgare med en väldigt liten bärgningsbil. Men vi skulle ju få hjälp på plats. Nu blev det verkligen krångligt tyckte vi. Killen i bilen kunde inte ett ord engelska. Han ringer upp Lissabon och räcker över sin telefon till mig. Jag förklarade att vi inte ville bli bärgade utan vill ha hjälp på plats. Dom fattade inget. Kom en svensk granne och hjälpe till. Blev möjligen bättre. Men dom kunde inte byta däcket på plats.

Då ringer jag upp Folksam igen och förklarar för dom att det här inte fungerar. De Folksam samarbetar med här klarar tydligen inte av att byta däck på plats.

Nu hade det gått flera timmar och klockan hade hunnit bli halvsex. Diskuterade en stund till med Folksam och kom fram till att i kväll blir det inget av med varken det ena eller andra. Bärgningsbilen har stått kvar här under hela tiden och körde inte iväg förrän vid halvsju då han tydligen hade fått besked om att det inte blir någon bärgning i kväll. För övrigt hade den bilen inte kunna bärga oss utan att vi då hade kunnat få skador på vår husbil.

Fortsättning följer i morgon.

4 reaktioner till “Problem med däck!”

    1. Det det med däcket ordnar sig säkert men varför ska det vara så besvärligt när kunde vara enkelt?
      Alltid trevligt med bilder. Tycker inte att kvaliteten på bilderna är så bra eftersom jag fotade med telefonen och den har inte så bra kamera.

Kommentarer inaktiverade.