En del sol idag

Den fantastiska stranden i Portimao. En helt underbar plats.

2019-12-21

Lätt mulen morgon men inga tunga regnmoln. Rätt så blåsigt och 17 plus. Det blev sovmorgon idag och vi sov ända till nio. Var så skönt och jag kände mig väldigt pigg och utvilad och det blev en härlig morgonpromenad med Zacko. Hade sovit dåligt i natt och hade svårt att somna i gårkväll trots att jag var jättetrött. Så är det ibland. Därför var det extra skönt med en sovmorgon i dag.

Smutstvätten hade på något märkligt sett förökat sig i den stora CO (Clas Ohlsson) kassen så den var i stort sett full. Men det är inte långt till tvättrummet och ingen kö heller så jag gick dit med min tvätt. Är inte så många husbilar här för närvarande. Efter drygt två timmar var det klart och på plats i garderober och skåp.

På eftermiddagen blev det soligt och det gillade vi. Trots lite blåsigt så var det så gott att gå en längre promenad med Zacko. Det uppskattade vi bägge två.

Hasse passade på att cykla runt till Lidl och Continente och handla lite. Han gillar det. Så nu är det välfyllt i några skåp med sådant som kanske inte är livsnödvändigt men med sådant som vi tycker är gott att äta ibland. När man är lite sugen på något och inte vet riktigt vad. Det blir vi ibland! Då kan det passa bra med oliver eller kanske med någon frukt. Vi provade Lichia i dag och dom smakade jättegott. Tjockt skal och stor kärna men så gott, sött och saftigt fruktkött. Även pistagenötter smakar jättegott och dom är ju dessutom nyttiga säger dietister.

På kvällen lyssnade vi på ”Jukeboxen” i P4 med underbara Anne-Lie Rydé, en av mina favoritartister. Hennes gäst i kväll var Jonas Gardell och han är också en favorit. Har läst dom flesta av hans böcker och dom får en att tänka till ett varv till och utanför boxen. Dessutom så är ju han väldigt rolig och lockade fram många skratt.

Det spelades inte en enda julsång under detta program och det uppskattade jag. Men det spelades en massa annan bra musik av typ äldre.

När dom spelade ”Regniga natt” med Anna-Lena Löfgren så satt jag och sjöng med väldigt tyst. Och tänk jag kom ihåg hela texten, helt otrolig. Men jag har, när jag var väldigt ung, fällt många tårar till denna sång. Brustet hjärta var ju inte helt ovanligt när man var tonåring. Jag vill inte ha tillbaka denna turbulenta tid när allt var antingen svart eller vitt. Gillar livet bättre nu med väldigt många gråtoner mellan svart och vitt. Tycker om när det går långsamt men det gör det ju tyvärr inte längre. Kan någon möjligen förklarar detta fenom för mig!?

I morgon så ska det bli en hel del sol enligt prognosen och det ser vi verkligen fram emot.

6 reaktioner till “En del sol idag”

 1. Gjorde en snabbtur ner till Portimao när jag såg ditt kort! Det var ett fint ställe,där vi stod några gånger och gick efter strandpromenaden och ut på piren.
  Det är verkligen skönt att ha tonåren långt bakom sig, men samtidigt är det svårt att hänga med den tid som rullar forare och fortare. Åren bara flyger iväg och åldrandet sker ju bara i det yttre hudlagret inte inuti!
  Ha en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!
  Elisabeth och Lennart

  1. Utvecklingen går oerhört fort och man får vara glad om man hänger med.
   Det är ju så att i varje äldre person så bor det kvar en yngre variant och det ska man bejaka och bevara.
   Önskar er också en mycket God Jul Och Ett Gott Nytt År.

Kommentarer inaktiverade.