Angående mat

2019-12-05

Blåste lite svalare vindar i dag och det var bara 11 plus på morgonen. Solen flödade ner över oss från en helt molnfri himmel men i dag så förmådde den inte att värma så mycket.

Zacko och jag gick vår vanliga promenad på morgonen.

Här såg vi en glad ”snögubbe” som gör reklam för någon typ av skraplotter (tror jag).

På eftermiddagen så blev det en utökad promenad för vi kände för det.

”En perfekt storm” av Dan Buthler & Leffe Grimwalker läste jag klart i dag. Detta var en något skruvad historia och mycket underhållande. Språket är riktigt bra, som är lätt att ta till sig, samt har ett bra flyt som gör att sidorna flyger snabbt förbi. Författarduon har lyckats att få till en bra handling som griper tag i en, man bryr sig om karaktärerna och man undrar hur det kommer att gå för dem. Nu när jag har läst ut denna bok så känner jag att jag vill ha mer, nästa bok i serien måste komma snart.

Baksides text:

Alex Storm har äntligen allt han kan önska sig, en smart och vacker fru, barn på väg och firman går bra. Efter ett liv som outsider, vilsen i två olika kulturer och en jobbig uppväxt, har allting fallit på plats.

Men orosmolnen hopar sig, och ödet vill annorlunda. Skatteverket jagar honom och en pokermatch som gått överstyr hotar att ruinera honom. Om han inte kan betala kommer firman gå i konkurs och han kommer förlora precis allt.

Desperationen tvingar honom in på en bana han aldrig trodde han skulle välja, och sakta men säkert anpassar han sig till en hård och grym värld med många hemligheter.

Men det är ju bara för en liten tid, intalar han sig.

Lyssnade som vanligt på radio Sju i dag. En av reportrarna var på en Pizzeria i Örby i dag.

Strax innan tolv så kommer det in tre grabbar för att äta. Dom blev intervjuade och fick frågan om dom inte fick någon mat i skolan. Jo, svarade dom men idag var det inget dom ville ha. Vad ska ni köpa här då blev frågan sedan till dom. Alla tre skulle köpa kebabtallrik utan grönsaker och en stor läsk. Vadå tänkte jag. Utan grönsaker!! Inga blivande vegetarianer där inte. Enligt en del media så håller många unga människor på att övergå till mer vegetarisk mat. Det trenden har tydligen inte ännu nått till Örby!!

På tal om mat så blev det pizza hos oss i kväll. Vår ”vanliga” pizzeria hade stängt för semester så vi fick ta en annan. Även dessa pizzor var jättegoda och som vanligt valde vi den minsta storleken. Vi blev mycket mätta. Så skönt att få dom levererade till husbilsdörren.

Blir troligen en rätt så solig dag i morgon också.

3 reaktioner till “Angående mat”

  1. Härligt med sol, man blir så glad av det. Bekvämt med leverans av pizza till dörren. Vi har upptäckt en pizzeria här som också har hemleverans. Kanske ska prova den någon dag.
    Önskar er fortsatt sol och ha det så gott

    1. Solen har helt klart en positiv inverkan på oss nordbor.
      Så skönt att slippa fixa till mat ibland.

Kommentarer inaktiverade.