Nutid och för ett år sedan

2019-12-04

Det soliga vädret fortsatte även i dag. Natten var rätt så sval och det var morgonen också, endast 11 plus. Och inte en vindpust. Stigande temperatur under dagen.

Det var skönt att sitta ute i solen i dag också samt att promenera med Zacko en del.

För övrigt var det en väldigt lugn dag vilket jag gillar. Behöver inte hända något hela tiden. Så gott att bara vara.

Mot kvällen började det tyvärr blåsa igen men vi hoppas på fler soliga dagar.

För ett år sedan så hade vi det så här i Sverige. Ingen större skillnad på temperaturen på morgonen men däremot på dagen.

2018-12-04

Redan innan 8 lämnade jag sängen och en stund senare var Zacko och jag ute. Det var 8 plus och en svag vind. Blev lite kortare promenad i dag.

Vid 9 körde vi till Borås och Knalleland och det var inte mycket trafik. När vi kom fram så parkerade vi vid en trottoarkant utanför Knallerian. Strax efter 10 så gick Hasse dit och till Synoptik där han hade tid för en synundersökning. Efter en halvtimme så gick jag också dit för att hjälpa till med att välja ut bågar. Jag hittade rätt så snabbt 3 att välja mellan som han provade. Vi var helt överens om att det första paret var det som passade honom bäst och det höll stylisten med om. Det gick fort vilket det inte gjorde när jag för 1 år sedan köpte nya glasögon. Sedan så fick han en tid när glasögonen var klara för att hämtas. 

När vi kom tillbaka så blev Zacko som vanligt överlycklig. Vi körde iväg till parkeringsplatsen vid järnvägen. Där fikade vi och det smakade jättegott med kaffe och rostad bröd.

Hasse gick iväg till Eko och kom tillbaka med några inköp. Sedan så gick  jag iväg för att kolla lite.

Jag kom tillbaka med denna kartong.

Körde sedan till Kinna och stannade vid Frendo där det låg ett paket och väntade på mig. Stopp i Rydal för att kolla postlådan och som vanligt  innehöll den inte något av intresse. Till slut så kom vi till Seglora och parkerade.

Då var det dags att öppna kartongen och detta innehöll den. Har inte ätit semlor sedan januari 2012. På eftermiddagen så åt vi dom och godare semlor får jag nog leta länge efter. Bullen smakade jättebra och var lagom stor, rikligt med grädde som hade bra smak och konsistens och mandelmassa fanns det över hela bullen och den var precis så söt som jag tycker att den ska vara. När jag åt den så fastnade grädde på överläppen och då gäller det att inte slicka eller torka bort det förrän bullen är uppäten. Det är inte så lätt som det verkar och jag brukar inte lyckas med det. Zacko fick smaka jättelite och han gillar vispgrädde vilket han egentligen inte får äta. 

Sedan så öppnade jag mitt rosa paket som innehöll kläder som jag hade beställt ifrån VKK (Vackra Kurviga Kvinnor). Provade dom och blev nöjd med mitt inköp. Det var kläder som är lite varmare för jag har mest kortärmade tröjor och shorts i skåpen och i detta klimat så behövs det långärmat och lite varmt att ha under jeansen.

Ja så var det förra vintern i väntan på Hasses operation.

2 reaktioner till “Nutid och för ett år sedan”

Kommentarer inaktiverade.