När prognosen inte stämmer

En härlig strand som jag har varit på.

2019-11-20

Ostadig väder, klart till halvklart till mulet, 13 plus och möjligen skulle det komma lite regn denna morgon. Tog regnplagg på oss när vi gick iväg på vår morgonrunda. Upp till 13 plus och ingen vind. Kom bara typ 5 droppar och det var inget som vi var ledsna för. Gick och tittade på havet och det låg väldigt lugnt denna morgon. Lite dimmigt ut över klipporna och havet.

I dag så blev gräsmattan på andra sidan gatan klippt igen. Det doftade så gott av nyklippt gräs. Kändes lite somrigt så här i mitten av november.

Blev faktiskt en hel del sol idag trots att väderprognosen hade visat på en hel del regn. Så bra när prognosen visar fel på det hållet.

Det kom hit en del husbilar här under dagen så i kväll så är det nog 15 husbilar här.

När det är regn så lägger jag en tidning innanför dörren för att inte få in våta skor på mattan. Den är i ock för sig gjord för att hantera just våta skor men den liksom sprider vätan i mattan. Det innebär att när man sedan går där utan skor med bara strumpor så blir dom lite fuktiga och det gillar jag inte. Därför lägger jag dit en tidning.

Jag och Zacko gick ut en sväng och när vi kom hem så plockade jag bort tidningen. Efter en kort stund så började det regna. Så skönt att vi slapp denna skur. Då var det dags att lägga dit tidningen igen. Och tänk att efter en kort stund så upphörde regnet. Trolleri eller?!

På sista kisseturen så var det uppehållsväder men tidningen låg kvar.

I dag så fyller en gammal idol 70 år. Tänk att Ulf Lundell har uppnått denna ålder. Men han är ju faktiskt två år yngre än vad jag är. Jag tycker att han fortfarande är så bra. Bäst är ju så klart ”Öppna landskap” en så under bar låt. Men han har ju gjort en så massa bra musik samt skrivit en del bra böcker. Ja, ja allt är väl inte så bra men en del är det. Lite blandat eller?

Nu har jag lyssnat på Karlavagnen och ikväll så handlade det om ovanliga yrken. Nu hade dom uppmärksammat att spettkaksbagare var ett yrke på upphällningen. Jag har vuxit upp i ett spettkaksbageri. Mina föräldrar drev Malmö Spettkakbageri i många år. Där lärde jag mig hur man tillverkar en spettkaka och det är verkligen ett hantverk som kräver mycket kunskap.

Kanske blir det i mer en annan dag.

2 reaktioner till “När prognosen inte stämmer”

 1. Vi brukar lägga en frottéhandduk vid dörren på husbilen det fungerar det också.
  Spettekaka var det länge sedan jag åt. Lite sött för min del men en bit då och då kan vara gott. Min make är från Malmö och vi bodde i Anderslöv i 18 år, innan vi flyttade ner hit.
  Ha det så gott

  1. Det där med frottéhandduk har jag sett några med hundar som har.
   Spettkaka är sött och det är nu många år sedan jag smakade på det.
   Så trevligt att din make är från Malmö. Jag flyttade därifrån 1972 och då var det en underbar stad.
   Och jag pratar fortfarande skånska, så klart.

Kommentarer inaktiverade.