Vanlig lördag

2019-11-09

Det var något varmare på natten, 13 -15 plus, och då brukar det inte bli så varmt på dagen. Då är det mest mulet, typ lågtryck, och då blir det bara 17 -19 plus under dagen. Samt rätt så molnigt och en del regnskurar.

På morgonen så var det uppehåll och molnigt. Gick en tur på stan idag för jag kände för det. Och det gjorde Zacko också, han älskar att promenera på stadsgator. Både jag och han är ju stadsmäniska/hund. Och det trivs vi med.

Det var mycket folk på stan denna lördags morgon. Vi gick förbi en liten köttaffär och där var det så fullt med folk att dom var tvugna att släppa ut en kund för att kunna ta in en ny. Tror man äter kött här utan att fundera över klimatet. Men så klart äter man troligen endast portugisikt kött här. Vad vet jag!

Inne i saluhallen var det också mycket folk samt två hundar vid den ingången som jag gick förbi. Dessa vovvar visste precis hur långt in dom kunde gå. Dom hade sin gräns som dom visste och dom överträdde inte den men en mm. Om dom gjorde det så skulle det troligen bli smärtsamt för dom. Här drar man sig inte för att sparka och slå på hundar som inte uppför sig och då menar jag gatuhundar. När vi möter en sådan hund så är dom enkla att hålla på avstånd. Det räcker med att vifta lite med handen och stampa lite med en fot så springer dom iväg.

Borta vid frukt och grönt marknaden var det också myckel folk idag. Mötte mycket folk som kom därifrån med välfyllda påsar som såg tunga ut.

Lägg märke till den fina balustraden längst upp på huset.

Och här är det dom fina takkuporna som är så läckra. För utom att huset är så fint !

Molnen hängde tunga över oss och mitt på dagen så började det regna. Det kom några regnskurar här under eftermiddagen och när det var uppehåll så passade jag på att rusa ut med Zacko så han fick göra sina behov.

Mot kvällen så började det blåsa en del och nu så undrar jag vilket väder som kommer att blåsa hit i morgon. Den som lever får se, är det inte så man säger?

4 reaktioner till “Vanlig lördag”

  1. Vad för väder du fick se får jag väl läsa om i morgondagens inlägg. Tänk om Sverige var lite mer med sina bygglov som de är i sydligare länder. Många hus är så tråkiga, allrahelst de som byggdes under miljonprogrammet.
    Ha det så gott

    1. I Borås verkar dom vara förtjusta i fyrkantiga ”lådor” som är grå. Är så trista.

Kommentarer inaktiverade.