Mulen dag men knappast något regn.

2019-10-28

Inte ett dugg kallt i morse, 17 – 20 plus, 90 % luftfuktighet och så kvavt. Vi klarade oss utan regn på vår morgonrunda. Kom sedan en kort skur med lätt strilande regn på förmiddagen. Enligt prognosen så skulle det småregna i stort sett hela dagen men så blev det inte. I bland så försökte solen tränga igenom molnen men det lyckades den inte med.

I dag så var det stor omsättning på husbilarna här. Många åkte iväg och det kom ungefär lika många hit. Många olika nationaliteter men ingen svensk. Är bara vi och en till kvar här nu. Av svenskarna alltså.

Det var som vanligt några som tvättade i dag. Tvättmaskinen får verklgen jobba här. Men idag så fick inte torktumlaren göra det. Det var några fransmän som hängde tvätten ute och när det började regnade så lade dom plast över. Undrar hur lång tid det tar innan det blir torrt.

I kväll så var det 98 % luftfuktighet. Tycker att det mesta känns lite fuktigt nu. Skönt i alla fall med en svag vind.

Sent på eftermiddagen så drog det in en tjock dimma som gjorde att man inte kunde se så långt. Det blev ännu fuktigare så klart. Den lättade senare under kvällen men det kändes som att leva under ett vått omslag.

Till min förvåning så kom jag och Zacko riktigt bra överens med vintertiden idag. Skönt att övergången gick så snabbt. Tror inte Hasse märkte av det alls.

I kväll så tyckte vi det skulle var gott med pizza och det var det också. Beställde från denna pizzeria ikväll, SR Pizza. Som vanligt så fixade receptionen det till oss.

Min pizza var verkligen jättegod, tror det är den bästa Marinare som jag någonsin har ätit. Hasse var också jättenöjd med sin pizza.

Den första pizza jag åt var 1972 i Borås på den första pizzerian där som hette Napoli. Den öppnade 1971 och finns fortfarande kvar på samma adress. Jag och en arbetskamrat ”tog ledigt” från jobbet en eftermiddag för att gå dit och äta. Det fanns en anledning till varför vi gjorde det men den har jag glömt. Men inte hur gott det var med pizza. Tror vi drack lite vin till också och det kändes helt underbart syndigt på en vardagseftermiddag när vi egentligen skulle ha jobbat.

Kul att minnas tillbaka ibland!

2 reaktioner till “Mulen dag men knappast något regn.”

  1. Tycker också att det är lite jobbigt med hög luftfuktighet. Vi har det av och till här också.
    Sveriges första pizzeria öppnades i Västerås och det var lång kö för att få ett bord där. Vet inte om den är kvar för det är 36 år sedan jag flyttade därifrån.
    Det är roligt att minnas ibland.

Kommentarer inaktiverade.