Det här med tidsomställning

20191027

I morse var jag i otakt med klockan/tiden. Låg kvar så länge i sängen som jag orkade och det blev ända till klocka halv åtta och då var det ju halv nio. Ärligt talat så var jag så väldigt kissnödig så det fanns inget alternativ. Tur att toaletten finns så nära.

Fin utsiktsplats

Vi gick iväg mot havet.

En av många små smala gator.

Klockan var 8 när jag och Zacko gick iväg och det kändes som att klockan var 9. Det var otroligt lugnt här i dag.

Det var lätt molnigt med växlande molnighet, svag vind och 15 plus.

Detta är en allmän tvätt som faktiskt används.

Resten av dagen kändes en timmes fel. Det gjorde det för Zacko också. Han ville gå ut vid halv ett (halv två enligt hans klocka) så det blev en promenad då så klart. Sedan så blev det en extra promenad lite senare vilket han inte hade något emot. Och sedan den vanliga halvsex promenaden.

Vädret i dag har varit rätt så mulet men varmt, 20 plus tycker vi är helt ok. Solen försökte titta fram på eftermiddagen men det lyckades den inte med. Fortsatte att vara mulet.

Vi brukar inte äta middag förrän vid sju tiden på kvällen men ikväll så blev det i alla fall en halv timme tidigare. I kväll så åt vi upp resterna från lasagnen som vi åt hälften av för några dagar sedan. Smakade jättegott i kväll igen.

I morse blev det ljust en timme tidigare vilket jag gillar. I kväll så blev det mörkt en timme tidigare så klart. Jag gillar vintertid bättre, det som även kalla för normaltid. Jag tycker att det är skönare med en tidigare ljusare morgon och en tidigare mörka kväll vid denna årstid.

I morgon så tror jag att jag och Zacko har hittat rätt i tiden. Även Hasse har gjort det, tror jag. Men han brukar inte har några problem med detta.

Det är så att jag gillar vintertid bäst och det är det som även kallas normaltid. Det är det som vi hade året runt förr i tiden. För tjugo år sedan typ.

Kan ju bara hoppas att det är detta som kommer att införas inom om ett par år. Helst så fort som möjligt.

4 reaktioner till “Det här med tidsomställning”

 1. Då är vi som gillar vintertid (normaltid) återstår att se vad Frankrike väljer nästa år.
  Den bänken hade jag gärna suttit på ett tag och bara varit.
  Ni verkar ha ungefär samma väder som vi har här i Langedoc.
  Ha det så gott!

  1. Och vad Sverige väljer?
   Visst är det underbart att bara kunna sitta och titta ut över havet utan att göra något.
   Vädret verkar att vara likartat.
   Och du, ha det så bra ni också.

Kommentarer inaktiverade.