Lite om i dag

2019-10-04

I dag så gick jag en liten bit på stan. Började vid torget där denna väggmålning finns fortsatte sedan upp en bit.

Här är det verkligen upp som gäller. Blev inte så långt för min del men en bit i alla fall. Mina ben är inte så unga längre.

Vädret var mulet, ingen vind och 18 plus.

Detta hus har sett likadant ut sedan vi var här för första gången för några år sedan.

En av alla uteserveringar men utsikt över hamnen

Vi fikade och strax efter tolv körde vi bort och tömde toatanken. Och där stod en kvinna och tvättade och troligen var hon fransyska för dom verkar att tvätta överallt där det är grattis vatten. Tänk att jag skulle aldrig komma på tanken att ställa mig så där och tvätta. Det finns ju tvätterier här där man för en relativt billig slant kan hyra en tvättmaskin och torktumlare. Men så är ju jag väldigt bekväm av mig. Onödigt arbete väljs bort av mig. Ibland nödigt också.

Sedan så fortsatte vi till motorvägen som vi som vanligt hade valt att köra på. Växlande trafikintensitet. Det gick sedan uppåt och uppåt och det kändes nästan som att vi körde i molnen. Men det gjorde vi inte men högt uppe på bergsmassivet var vi och det slog lock för öronen. Inga tunnlar idag men väl en ryslig massa viadukter över dom djupa dalarna. Utsikten var vidunderligt vacker över bergen och dalarna.

Efter ett par timmar så svängde vi av från motorvägen och körde mot Millandoiro som är typ en förstad till Santiago de Compostela, en känd pilgrimsort.

Här var det mycket tät trafik. Vi kom utan problem fram till ställplatsen och parkerade på en ledig ruta, det fanns två. En stund senare så fanns det ingen. Men efter nån timme till så fanns det två. Tog inte så lång tid förrän dom blev upptagna igen. Kom flertal husbilar hit under kvällen och letade plats och några av dom ställde sig på parkeringen utanför. Här får man inte ta ner stödben, sätta ut bord och stolar, ta ut markis och annat. Det är en fin parkering för husbilar och absolut ingen campingplats. Ligger stadsnära och jag gillar denna platsen. Bra och lättillgänglig VA. Kostar dessutom inget.

Zacko och jag tog en promenad när vi hade parkerat.

Inte långt till Mercadona och flertal andra affärer. Här blir man erbjuden Pilgrimsmeny för 10 €. Det är så att här passerar man när man ute på en pilgrimsvandring som väldigt många människor faktiskt gör av olika anledningar och det behöver inte var av religiösa orsaker.

Såg många människor på vår promenad med vandringskängor, välfyllda ryggsäckar och stavar som gick här. Många gick tillsammans men en vän och andra med flera vänner, någon gick ensam. Kan vara ett sätt att hitta ro i en orolig själ. Vad vet jag som absolut inte känner något behov av denna typ av vandring och har aldrig gjort det. Men jag hoppas verkligen att dom som gör denna vandring känner att dom mår bättre av det.

Hasse tog sedan en promenad till ett apotek för att köpa Bravecto till Zacko. Det är ett piller mot fästingar och annan ohyra som kan drabba hundar här. Har använt det nu i flera år och den fungerar verkligen bra. Nu hade dom inte det hemma på apoteket utan han fick gå dit igen efter 8 i kväll. På vägen hem så blev det en sväng på Mercadona där det blev lite inköp av pålägg och ost bland annat.

Sedan så var det dags för mat och ikväll så blev det makaroner med stekt falukorv och det smakade bra. Va, var det fredag och mys. Men vi har ju mys vilken dag i veckan som vi känner för det! Tänk vilka fördelar vi har!

En stund innan 8 så gick Hasse iväg till apoteket för att hämta Zackos tablett. Där fanns det också en jättestor kinabutik som han gick in i. Och där fanns det ju allt och lite till.

Jag tror han köpte något där men vad vet jag inte. Ligger liksom inte inom mitt intresseområde.

I morgon så ska det bli roligt att utforska närområdet lite mer. Blir ju inte så långt men just närområde är ju nära.

Vet inte om vi blir kvar här i morgon men det behöver vi ju inte ta ställning till kväll.

Vad jag gillar detta att var fri och att inte bestämma något för nästa dag.

2 reaktioner till “Lite om i dag”

  1. Visst är det underbart att själv bestämma när,var och hur man ska göra något. Det man inte gör idag kan man göra i morgon eller någon annan dag.
    Fredag är en bra dag precis som alla andra dagar.
    Ha det så gott

    1. Tack för din kloka kommentar. Precis så är det. Lördag var också en bra dag.

Kommentarer inaktiverade.