Lite blåsig men varmt och en del sol.

2019-10-03

Något lite sval och blåsig morgon, 15 plus och solen gladde oss med sina värmande strålar.

Zacko och jag promenerade bort till den stora asfaltplanen som vi gick över. Ingen trafik så här på morgonen. Ja, morgon, klockan var ju redan 9. Det beror ju på vad man anser om vad som är morgon.

Här på hörnet ligger baren kvar.

Torget är så fint med all grönska.

Vi fortsatte bort till stranden och i dag var det mycket strand och lite vatten. Det höll på att dra sig tillbaka nu ut till havet.

Märkligt så det kan växa!
Här låg det för några år sedan en inhägnad med fåglar som verkligen inte verkade att ha det bra. Skönt att den inte finns kvar längre utan har ersatts av detta båtskrov eller vad man ska kalla det.
Här går det verkligen uppåt.
Här står många husbilar snyggt parkerade.

Lite bilder från hemvägen.

När jag kom hem så hade brödbilen varit här och Hasse hade köpt ett lagom stort bröd som verkligen smakade gott. Vi gillar brödservice.

Fikade inne för att jag ville inte riskera att pålägget blåste bort från brödet. Har faktiskt hänt mig en gång på en ställplats i Rhendalen. Lite snopet att hitta salamin i gräset efter en kraftig vindspust.

Men sedan så satte jag mig ute i solen och jag hade min lilla Zacko liggande under husbilen i gräset. Han kom ut ibland och la sig i solen en stund. Skönt att det blåste lite annars hade det varit för varmt.

Senare på eftermiddagen så kom det hit några moln och parkerade sig framför solen och det blev svalare och fortfarande blåsig men varmt.

På förmiddagen så fick vi nya grannar. Dom hade stått en bit bort och tyckte det blåste för mycket där som flyttade och hamnade bredvid oss. Det var en svenskt par som vi pratade med lite med under dagen och det var trevligt. Efter att ha sett loggan bak på husbilen så hade dom kollat på min blogg. Tack så mycket för dom vänliga orden, det uppskattade jag mycket. Hoppas ni fortsätter att kolla in lite vid tillfälle. Ses kanske på flera platser under vintern, skulle var trevligt.

Under dagen så kom överraskning 1. Har ju ofta dålig koll på vad klockan är men Zacko brukar oftast ”tala” om när klockan är runt 2 för då vill han gå en kissrunda. Det gjorde han inte i dag. Han puffade på mig och när jag då tittade på klockan så var den nästan tre. Det var så att vi tog oss en härlig eftermiddagslur alla tre. Bara så skönt att kunna göra detta ute i solen.

Överraskning 2. Jo det var så att jag satt och funderade på om det var tisdag eller onsdag. Är ju rätt så dagvill ibland eller väldigt ofta om jag ska vara ärlig. Kollade på almanackan och upptäckte att det var torsdag!!

Vem har snott tiden ifrån mig? Det går verkligen lite för fort nu! Hittar ingen broms!

”Henrys hemlighet” av Kristina Ohlsson var en bok som jag tyckte var bra. Högt tempo från början till slut och en bra berättad storie. Tar upp ett aktuellt ämne om katolska prästers övergrepp på småpojkar. Lite invecklat ibland men det klarnar efter hand. Och slutet var bra och jag tror det kommer en uppföljare snart.

Jag vill att vi kör vidare i morgon men det ställer sig Hasse lite tveksam till. Det är ju så trivsamt här så vi får väl se i morgon vad det blir.

2 reaktioner till “Lite blåsig men varmt och en del sol.”

  1. Ser ut att vara en fin by/stad ni står i. Ja, man blir ofta lite dagvill efter att man blivit passionister. Lustigt att hundar har lite av en skalmanklocka i sig när det gäller mat och rastning.
    Ha det så gott

    1. Det här är en plats som många med husbil gillar.
      Men visst är det så att våra fyrbenta vänner gillar fasta rutiner när det gäller mat och kisse tider.

Kommentarer inaktiverade.