Blev inte som vi hade tänkt men väldigt bra ändå.

2019-09-02

Ytterligare en lite småmulen morgon som var lite småblåsig och med 15 plusgrader.

I natt hade vi denna lilla bil till granne. Dom var unga och då så måste ju detta vara ett perfekt färdmedel att ta sig runt med. Undrar hur dom har det med toalett vilket är väldigt viktigt för oss.

I dag så blev det en tur på några andra gator. Här var det mest lite högre hus och inte alls så mysigt. Mer som i utkanten av en större stad kändes det som.

Som svampar upp ur asfalten kom det plötsligt många barn dragandes på minidramaten eller med välflyllda ryggsäckar och medföljande vuxen. Fanns en skola i närheten. Här följs barnen av vuxna till skolan. Utanför skolan så hade en skolbuss parkerat. Alla barn som klev av bussen blev mottagen av en vuxen. Full koll. Vid övergångstället en liten bit bort så fanns det en polis som stoppade trafiken när det kom barn (med vuxna) som skulle gå över vägen. Har sett detta på en del platser i Spanien. Här är man verkligen rädd om sina barn.

Hemma igen så hade jag lite att pyssla med. Hasse gick bort till affären och hämtade en typ av frallor. Vi fikade vid elva och det smakade så bra. Nästan prick tolv så körde vi fram till bommen för att lämna ställplatsen. Bommen gick som väntat upp och vi körde ut.

Det var inte långt att köra för att komma ut till motorvägen.

Där var det lagom med trafik. Men jag vet inte hur många tunnlar vi körde genom i bergen och jag vet inte heller hur många viadukter vi körde över med djupa daler under oss. Undrar hur lång tid och hur många mil det hade blivit om vi inte hade valt motorväg.

Vägen bjöd oss också på en massa underbara vyer både över berg och hav. En mycket vacker vägsträcka att åka på.

Efter ca en och en halv timmes körning så körde vi av mot Cudillero. Där finns det en parkering utanför ett hotell/restaurang där husbilar får parkera grattis. Vatten och tömning var avstängt vilket det skulle vara (enligt klubbsidan) vintertid. Men det väl inte vinter än här.

I alla fall så tilltalades vi inte av platsen och valde att köra vidare. Ut på motorvägen igen. Min lilla planering gick i kras. Men så klart hade jag en plats till i planeringen.

Vi fortsatte i ca en timme till på motorvägen. På tal om motorvägen så var det väldigt blandad standard på den. Ibland var den otrolig fin att köra på för att sedan bli skumpig och med så högt vägljud att man knappast hörde vad man tänkte.

För att komma hit var det lite längre att köra efter vi hade lämnat motorvägen. Eftersom vi har varit här flertal gånger så visste vi vad vi hade framför oss.

Vi kom fram till Foz och det är en av våra favoritplatser i denna del av Spanien. Det är gratis att stå här och det finns även vatten och tömning av det som behöver tömmas och fyllas.

Vi parkerade på en lämplig plats och det fanns gott om platser trots att det var många husbilar här.

Här står vi som dom flesta andra med fronten mot vattnet.

Men det fanns inte så mycket vatten här nu. Här är det väldigt mycket skillnad mellan ebb och flod.

Zacko och jag gick en liten sväng i närområdet. Det fanns många husbilar här.

Hasse tog en promenad till centrum och där hittade han en Mercadona. (Han visst var den låg). Han gick in den affären och köpte en 4 pack med Brulépudding. Vi åt varsin med en gång och Zacko fick slicka ur förpackningarna och det gjorde han med stor förtjusning.

Havet långt därute som nu börjar att gå in emot land igen.

Vid 6 tiden så såg det ut så här. Högvatten igen.

Jag gillar att sitta och titta på detta vatten. Är så otroligt fascinerande att kolla på detta naturens fenomen som vad jag vet alltid har funnits och förmodligen alltid kommer att finnas. Det är naturen som styr detta.

Eftersom det troligen enligt väderprognosen ska bli bra väder här i morgon så blir vi nog kvar här.

En kommentar till “Blev inte som vi hade tänkt men väldigt bra ändå.”

Kommentarer inaktiverade.