En trevlig dag i Buxtehude

2019-09-16

Så var det måndag igen och det var småmulet, ingen blåst och 13 – 16 plus.

Det blev först en tur genom parken för att sedan komma till den stora gatan som gå genom en del av centrum.

Här var det rätt så mycket folk och affärerna började öppna och dra ut delar av sitt sortiment på trottoaren.

I dag så hittade jag dessutom en ”ny” affär som jag har missat dom andra gångerna som vi varit här. Den heter https://www.marktkauf-center.de/buxtehude/ och är en stor affär med livsmedel. Har kört och promenerat förbi den massor av gånger utan att liksom se. Kan inte liksom fatta att vi inte har sett eller lagt märke till den tidigare. Finns även MacDonalds där. Förresten så gick Hasse dit och köpte sig en hamburgare till lunch i dag.

Men tidigare på förmiddagen så gick han till Marktkauf för att kolla lite. Han gick in i affären och höll inte på att hitta ut igen. Det var jättestort där. Han tog rygg på några som såg ut att vara på väg ut och det visade sig vara rätt. Han kom ut igen.

Nu hoppar jag tillbaka till min morgonpromenad.

Kom förbi WoolWorth och där hade dom redan plockat ut en del varor på trottoaren.

En ny affär fanns här med arabiska varor. Såg lite spännande ut med ett stort urval av frukt och grönt, arabiskt bröd och en del annat. Väldigt fräscht tyckte jag. Den ligger bredvid bageriet där jag köpte frallor förra gången som vi var här.

En så grön bild av ån som rinner genom staden.

På hemväg så blev det en tur genom parken på andra sidan om ställplatsen. Det är väldigt grönt och skönt här.

Eftersom stan ligger så nära blev det några trevliga promenader dit under eftermiddagen. Är rätt så kul att gå och kolla på alla varor som finns ute på trottoaren. Hittade inget som jag ville köpta. Har ju egentligen allt som vi behöver och faktiskt lite till.

Till middag i kväll så åt vi schnitzlar från frysen med råstekt potatis. På schnitzlarna la vi på Hasses goda vitlökssmör. Smakade jättegott.

I morgon har vi tänkt fortsätta en del mil söderut. Hoppas att slippa stopp och köer då.

2 reaktioner till “En trevlig dag i Buxtehude”

  1. Vet inte om vi stannat i Buxtehude någon gång, men det verkar vara en trevlig stad. Kanske för att vi oftast haft så bråttom till värmen?
    Idag har vi +37 och det känns lite för bra i september, men det är ju vårat första år som svensk/fransoser så det kanske är vanligt.
    Så roligt att se alla foton från era promenader. Ska bli roligt att se var ni hamnar nästa gång. Kör försiktigt.

    1. Denna stad är enligt oss helt klart värd en liten omväg.
      Det är väldigt vad ni har det varmt tror inte det är helt ovanligt i södra Frankrike vid denna årstid. Kul att du gillar mina foto.

Kommentarer inaktiverade.