Nu är vi i Danmark

2019-09-12

Varierande molnighet och lite sol emellanåt, så var vädret i morse.Blev en lite lagom långsam promenad med Zacko. Hans svans hänger ner och han viftar inte på den. Han har råkat ut för ett svansbrott en liten bit nedanför svansfästet. Det brukar gå över av sig själv efter ca en vecka. Min labbis, som jag hade för många år sedan, råkade ut för detta och jag tog då kontakt med veterinär som sa att dom gör inget åt det eftersom det oftast självläker. Googlade lite på det och kom fram till samma svar. Men det ser så sorgligt ut!

Vi kom inte iväg fullt så tidigt som vi hade tänkt oss men vid tio så rullade vi iväg ifrån Gislaved. Trafiken var gles och efter lite mer än en timme så var vi i Ljungby. Hittade utan problem till Gasol Esset och fick fyllt våra två spanska tuber för 500:-.

Hasse körde sedan bort till Biltema och parkerade. Det var dag för fika. Hasse gick bort till Biltema och köpte korv med bröd. Två så klart. Gäller att passa på tyckte Hasse, vet inte när det kan bli nästa gång. Jag åt goda mackor, kokt ägg och hällde i mig några muggar med gott kaffe. Så var vi nöjda och glada bägge två eller egentligen tre för Zacko fick lite korv.

Fortsatte sedan. Trafiken ökade något när vi kom ut på E 4 söderut.

Nu hade vi kommit till Skåne för ett tag sedan och jag njuter i fulla drag när jag tittar ut över dom öppna fälten med sina mjuka kullar och när jag tittat ut över Öresund. Det är så otroligt vackert här.

När vi kom till Glumslöv så tog vi paus. Jag och Zacko tog en promenad och en bit bort så fanns denna fina utsikt. Här ser man Öresund i bakgrunden.

Efter ytterligare några mil så kom vi fram till Malmö och körde till bron. Som vanligt gick inte bommen upp. Svårt att läsa vår personliga skylt har vi fått förklarat för oss. Tog inte lång stund förrän personal var på plats och klickade lite på sin dator och så öppnades bommen. När vi stod där och väntade så var det ett ”pucko” som tutade på oss. Trodde dom att vi stod där och väntade bara för att djävlas, eller. Dom hade kunnat backa och ta en annan körfil för det stod ingen bakom dom. Men vissa har mycket svårt för att backa har jag märkt!

Vi kom ut på bron som jag verkligen gillar att åka över. Det är så fint att titta ut över sundet åt bägge håll. I dag syntes inte så många fartyg där. Däremot är jag inte så förtjust i att åka i tunneln, känner mig så innestängd vilket jag också är.

Så kom vi till Danmark som verkligen är ett ”yndigt land”. Det var otroligt mycket trafik vid Köpenhamn men det är det ju alltid. Lite långsamma köer ibland men inget stillastående. När vi sedan svängde av mot Rödby så lättade trafiken betydligt.

När vi kom fram till Tappernöje så var det dags för att tanka. I dag fick vi i drygt 108 liter och det kostade 9,99 Dkr litern och det motsvarar ca 14.40 Sek. Känns billigt tycker vi!

Vi fortsatte sedan några mil till och när klockan närmade sig halvfem så svängde vi av och körde ner till rastplatsen ”under bron”. Det är vid avfarten till Fotö och Mön.

Det fanns några husbilar här och det kom sedan flera under kvällen. Här är det inte ljudlöst utan trafiken över bron hörs tydligt hit. Men det är ju inget som vi har ont av, tvärtom vi gillar ljud.

Det blåste en hel del här och det gör ju jämt. För övrigt så har det varit ett bra väder att köra i.

Så här har vi parkerat i kväll. Lutar lite hit och dit men det är helt OK. Man vänjer sig, eller hur?

Två bilder över bron som vi ska köra över i morgon.

Sedan är det inte långt till Rödby där färjan till Tyskland går. Efter 45 minuter på färjan så är vi i Puttgarden. Har tänkt att handla lite i Bordershop i morgon. Fortsätter troligen till underbara Grossenbrode för en eller två nätter. Får se vad det blir!

10 reaktioner till “Nu är vi i Danmark”

 1. Vad roligt att ni är på väg nu. Ha det bara så toppenbra på resan söderut!!! Häruppe i Örnsköldsvik börjar det blåsa kalla vindar, burr och urch. Vi vet inte hur det blir för oss med nån tur söderöver? Jag har tydligen nervpåverkan från ryggen som går ner i benet. Ska till läkare till veckan och får väl veta då hur det blir. Annars får vi väl följa med på er resa och njuta.
  Ha det toppengott alla tre!

  Hälsningar
  Inger, Bosse & Zac

  1. Hej Inger
   Så tråkigt att ni inte kanske kan åka söderut i år. Det verkar inte bra! Det där med nervpåverkan låter inte bra. Hoppas i alla falla att vi kan ses söderut.

  1. Hej
   Tack. Nästan lite för varmt men då är det skönt att vara i skugga. Tar nog ett par veckor innan vi är så långt söderut.

 2. Skönt att komma iväg i hyfsat väder. Motorvägen mellan Kungsbacka och Mölndal var avstängd pga översvämning på onsdagen.
  Ta det lugnt på er färd söderut och njut av resan Hoppas innerligt att Zacko inte har ont och att han snart kan visa sin glädje med en liten svansviftning

  1. Hej Åsa
   Det var bra körväder och det underlättar. Såg bilder på översvämningarna, det såg illa ut.

 3. Hej Ewa,
  Önskar er en bra resa och att allt går bra.
  Måste kännas extra skönt att åka iväg i år till skillnad från förra året, då ni kämpade på i Seglora.

  Siw.

 4. Ha nu en rigtig skøn rejse, vi ser frem til at følge jer
  Kram fra Michael og Marianne

  1. Hej på er
   Tack, vi ska verkligen göra så gott vi kan kan för att få en härlig resa i vinter.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.