Nu surfar vi med våra mobiler

För 4 år sedan var vi i underbara Stralsund. Vädret var härligt och vi gick en tur till stan. Här finns det mycket att titta på och många serveringar ifrån kajliggande båtar.

2019-09-10

Oj, vad det regnade i morse vid sjutiden. Tyckte jag hörde lite åska också på avstånd. Skönt att det höll sig borta.

Strax efter åtta hade det slutat regna och då gick Zacko och jag ut. I dag blev det inte så långt för Zackos skull. Han verkade lite trött tyckte jag. Jag närmsta vägen till Kinna Finbageri och köpte två frallor och en tekaka till Hasse (han gillar dom). Det var, trots att det var mulet, inte kallt utan 16 plus och ingen vind. Blev varmare under dagen då solen passade på att titta fram rätt så ofta mellan molnen.

Så var det dags för att fixa så vi kan använda våra mobiler att surfa med och att även använda dator (jag) och platta (Hasse). Det är ju så att vi har haft mobilt bredband och router och det har funkat jättebra. Men när mitt abonnemang avslutades och jag tecknade ett nytt så ingick inte internet utomlands. Det nya mobila bredbandet hos Telia gäller bara inom Sverige. Har lagt det vilande. Så jag har gjort om våra kontantkort till mobilabbonemang där vi har vardera 30 GB. Och då har vi vardera 20 GB utomlands samt kan spara surf som inte används.

Men nu så skulle jag då se till att vi kunde använda våra mobiler som router. Det var inte alls svårt, hittade bra vägledning på internet. Mitt fungerade perfekt och det gjorde Hasses också till att börja med. Sedan så hände något med Hasses uppkoppling, det la av helt enkelt. Jag tillbringade en del tid med att få det att fungera igen och det lyckades jag med. Att vara envis är bra ibland (nästan alltid). Har även ställt in så att det ska gå automatiskt när vi kommer utomlands. Hoppas det funkar som det är tänkt.

På eftermiddagen så körde vi till Skene och då först till Lidl där jag införskaffade Saskia kolsyrat vatten samt Cola till Hasse och lite annat.

Fortsatte sedan till MM. Och där handlade jag mycket. Nu har vi laddat ordentligt med sådant som vi vill ha när vi är utomlands. Kanske vill jag ha några kaviartuber till, har bara två. Nu ska vi även klara oss några dagar utan att handla när vi sedan kör söderut genom Europa. Undantaget för Bordershop i Puttgarden när vi kommer dit om några dagar.

Zacko har haft bra aptit i dag och både kissat och bajsat som han brukar. Men han verkar lite låg tycker jag. Svansföringen är inte så hög som vanligt men det var ju bara igår som han gick igenom operation och bortagning av några tänder. Hoppas han är pigg i och sitt vanliga jag i morgon.

”Sanningens pris” av Venersten och Sigurd var ”En kriminalroman från Varberg.” Det är en svidande kritik mot journalister som inte är seriösa utan kliver över lik för att få sin storie.

Verkar vara något som ligger i tiden! För övrigt så är det en bra bok och man får följa polisarbetet på nära håll. Och det är bra.

I kväll blev det enkel mat, makaroner med stek falukorv. På makaronerna så hällde jag ut massor av ketschup samt riven parmesanost och det smakade väldigt gott.

I morgon så kör vi till Borås för jag ska till tandläkaren på eftermiddagen. På förmiddagen har vi lite som ska uträttas där. Och senare på eftermiddagen så kör vi söderut några mil.

2 reaktioner till “Nu surfar vi med våra mobiler”

 1. Hej,
  Har följt din blogg ett bra tag nu, men aldrig kommenterat. Vi bor nere i Thézan les Beziers i Langedoc och kan berätta att vi idag har +26 och strålande sol. Så ni har mycket gott som väntar söderut.
  Vi har även telenor abonnemang med fritt i Sverige och 50 mgb utomlands. Fungerar klockrent.
  Vi har varit här nere sedan 2019-02-14 och har absolut inga problem med internet.

  1. Hej
   Jag tycker det var väldigt roligt att du kommenterade i dag. Vi ser verkligen fram emot att komma söderut och till varmare klimat.
   Det är ju strålande att ert internet fungerar så bra. Hoppas att vårt också kommer att göra det.

Kommentarer inaktiverade.