Trevlig dag med en underbar kräftskiva på kvällen.

2019-08-17

I morse kändes det lite som om att sommaren är över. Det var mulet, lite småblåsigt och 16 plus.

En promenad i skogen var skönt i dag.

Det finns en hel del olika stigar att välja emellan.

Hasse hade anmält oss till darttävlingen som började klocka 10 i dag. Då var vi och ett 30-tal andra på plast. Började med en kort info om hur det var upplagt. I dag så blev tävlingen inne för det var överhängande risk för regn.

Här är det dags för Hasse att kasta sina pilar. Han ser koncentrerad ut!

Det var roligt att kasta pil, var många år sedan sist. Jag åkte ut i första rundan men det var verkligen jämt. Hasse gick det bättre för. Han hängde med i tre rundor innan han fick tacka för sig. Jättebra av honom tyckte jag.

Jag och Zacko gick en liten tipspromenad under tiden. Det var några frågor som jag inte hittade och där kryssade jag bar i en ruta. Var lite hög luftfuktighet så jag brydde mig inte om att leta efter dom. Var ju liksom inte så himla viktigt, tyckte jag.

Nu hade klockan hunnit bli tolv och det var verkligen skönt att komma hem och gott med kaffe och mackor. Sedan så passade vi på att vila lite alla tre. Det var mycket denna förmiddag.

Eftersom det kom en del kortare och längre skurar så var det väldigt lugnt mellan husbilarna. Inget mingelväder direkt.

Klockan 5 var det dags för samling i lokalen. Nu var det dags för prisutdelningen efter dagens aktiviteter. Dessutom utlottning av diverse priser på medlemsnumret. Vi vann inget i dag.

Här har vi samlats och väntar på att det hela ska börja.

Åke, träffvärden, är nu beredd på att leda prisutdelningen.
Så här mycket kräftor fanns det.

Sedan så var det dags för att äta. I år fanns det insjökräftor, havskräftor och räkor. Bröd smör och en ljuvligt god aioli med mycket vitlök.

För att det skulle gå fortare för alla att få mat så hade man gjort i ordning en tallrik med en handfull räkor, tre havskräftor och tre insjökräftor. Fungerade jättebra. Sedan när alla hade fått sitt och man hade ätit upp så var det bara att fylla på tills allt hade tagit slut. Och som vanligt fanns det rikligt av allt.

Blev en liten omröstning på kvällen om vilka kräftor som var godast. Det blev så att ungefär lika många gillade det ena och lika många det andra. Men alla gillade räkorna.

Efter att ha ätit oss mätta satt vi kvar och lyssnade på roliga historier en stund. Många skratt. Vi gick sedan hem till Zacko vid halv åtta och då duggregnade det. Zacko blev så glad när Hasse kom hem, han var hemma en stund innan mig för jag stannade och pratade en stund med en trevlig tjej. Och när jag kom hem så blev han också jätteglad.

Det ska tydligen bli bakluckeloppis här i morgon, dom hade tänkt ställa in den på grund av regn, men har tydligen ändrat sig. Ska bli roligt att gå och titta på det i morgon innan vi fortsätter söderut.