Blev en del i dag

2019-08-04

Regnet plaskade på taket i natt och det är ju bra att det regnar då. På morgonen var det uppehåll, helmulet, 12 plus och ingen vind.

Redan vid sjutiden så började det komma hit personbilar med cyklar både på taket och baktill. Och det började plocka med cyklarna, finns tydligen en del att göra innan start. Det var verkligen livligt här.

Vi gick upp vid åtta och nu kryllade det av folk med cyklar överallt.

Detta fina hus kom vi förbi. Men fy för att putsa alla dessa fönsterrutor.

Zacko och jag tog en promenad bort mot det jättestora arenaområdet.

Ingen trängsel här

Gick förbi det och sedan så vände vi och gick samma väg tillbaka. Jag ville ju vara tillbaka för att titta på starten i cykelloppet som var klockan 9.

Här är starten.

Det var ett hyfsat stort startfält och så här såg det ut bakifrån när dom höll på att samlas.

Och så här såg det ut vid starten strax innan dom kom iväg.

En drönare fanns i luften för att filma starten.

Och nu är dom på väg mot 13 mil genom 50 byar.

Sedan så fylldes det på med bilar på parkeringsplatsen inför nästa start klockan 11. Vi hade tänkt att köra ungefär då men bestämde oss för att vänta. Kändes rätt så trångt att manöverera ut husbilen. Eftersom vi inte ha någon tid att passa så stod vi kvar några timmar till.

Strax efter ett så hade många bilar kört iväg. Jag gick en sväng med Zacko och sedan så körde vi.

Vår granne som cyklade loppet i dag gjorde det på lite strax över 4 timmar och han är 74 år gammal. Strongt tycker vi.

Vi har varit många gånger i Leksand med omnejd men aldrig besökt Leksands knäckebröd så det gjorde vi idag. Här finns det fina parkeringsplatser för fritidsfordon och man får stå här 24 timmar.

Man ska vara rädd om dalahästarna eller hur?

Vi lämnade en jätteledsen Zacko i husbilen för att gå bort till butiken. Där inne var det trångt och stressigt. Folk trängdes, knuffades och skulle fram till varje pris. Jag gillade det inte. Men vi handlade lite gott Leksandsknäcke och lite annat och det kändes skönt att komma ut därifrån.

Vi fortsatte sedan till Insjön och parkerade på den rymliga platsen för fritidsfordon. Gick en sväng vid Hjultorget men i dag blev det inget besök hos CO. Fanns ju några gatukök så Hasse passade på att köpa en korv med bröd.

Satte sedan kursen mot Borlänge och Biltema.

Här har dom en fin parkering för fritidsfordon. När vi kom dit så var vi ensamma här men senare så kom det några husbilar och en husvagn hit. När man har stått här över natten så bjuder dom på en kopp kaffe på morgonen.

I morgon har vi tänkt fortsätta på något håll! När vi har sovit på saken så kanske vi vet i morgon.