En gammal favoritplats

2019-07-27

Lite bilder ifrån morgonens promenad i Svenstavik.

Här finns allt man behöver inom bekvämt gångavstånd från ställplatsen. Det var 21 plus vid åtta när jag gick ut. Försökte hitta skugga och lite vind men det gick knappast någon längre stund.

Trevlig gång/cykelväg att promenera på.

Hittade storsjöodjuret, helt ofarligt.

Började med att köra E 45 norrut några mil mot Brunflo. När vi kom fram till rondellen där vi skulle ta E 14 söderut så var där en rastplats. Vi stannade där för kaffe och mackor, det var lagom tid. Nu var det varmt, 28 plus i skuggan och i solen blev man grillad.

Nu blev det alltså E 14 söderut. Här var det inte mycket trafik. Omgivningarna är vackra och omväxlande. Små byar, skogar öppna fält och mycket vatten.

Vi kom fram till Bräcke och körde bort till ställplatsen för husbilar. Har hänt en del sedan vi var här sist för några år sedan.

Finns en byggnad med toa och dusch och soptunnor. Det har även satts upp elstolpar på flertal ställe med 4 uttag i varje, sammanlagt 20 uttag.

I dag så parkerade vi i skuggan behöver inte sol när vi står på el. Dessutom så är det skönt med skugga när man vill sitta ute och det ville vi i dag.

Utsikten är det ingen fel på.

Fick besök på eftermiddagen av en för oss okänd man. Han kom cyklande och stannade till för att fråga lite om husbilen. Sedan så förflyttade han sig och satte sig på marken utanför ”vår” tomt. Första halvtimmen var trevlig sen hade vi inget att prata om. Jag gick en sväng med Zacko så Hasse fick fortsätta prata med honom. Han liksom klistrade sig på oss. När han sedan cyklade vidare tyckte vi det var rätt så skönt.

Nu hade solen börjat att flytta på sig så vår skugga krymte. Vi flyttade på oss flertal gånger.

Blev dags för en tur med Zacko och sedan var det tid för att fixa till kvällens middag. Enkelt och gott, matjessill, gräddfil med gräslök och en god kokt potatis. Perfekt i hettan.

Framåt halvtio började det att bli lite svalar och det var skönt.

Kanske blir vi kvar här i morgon.