Omväxlande och trevligt

2019-07-19

17 plus och växlande molnighet med en del sol, svag vind. Zacko och jag gick till Kyrkstaden. Mycket trevligt att gå runt och titta där. Zacko gillade också att gå där för det var nosen i marken hela tiden. Inget var öppen ännu, klockan var bara strax efter åtta och det var verkligen lungt här.

Här nedan följer en hel del bilder, jag vill verkligen visa hur fint det är här.

Här lutar sig husen mot varandra
Gamla mjölkkrukor
Vägvisare
Finns en hel del matställen

Kvart över nio så var vi klara för avfärd. Körde först söderut en bit för att komma till väg 94 som går västerut. Här var det i stort sett ingen trafik alls. Vägbanan var blandad, ibland väldigt guppig och ibland väldigt slät. Inte så kurvig, tvärtom väldigt långa raksträckor men där gick det ofta upp och ner. Naturen runtomkring bestod av mycket blandskog som inte var så hög. Några mindre byar med endast ett fåtal hus. Öppna fält var i minoritet medan vattendrag av olika slag var i majoritet. Fjällen skymtar i bakgrunden.

Vi kom fram till Älvdalen och där stannade vi inte. Vid halv elva var det dags för en liten bensträckare och så här såg det ut. Finns torrdass samt latrintömning.

Fortsatte efter en stund och så kom vi till Lappland. Tog inte så lång stund förrän dom första renarna stod mitt i vägen. Det blev många till i bland i klunga eller ensam eller ko med kalvar. Dessa djur rör sig på ett mycket speciellt sätt, klumpigt men ändå graciöst. Förmodar att dom är ”designade” för att ta sig fram på bästa sätt i naturen. Inte på vägarna.

Nu gick det rätt så långsamt fram i några mil. Gäller att ha uppsikt och sakta farten för dom kan helt plötsligt dyka upp ifrån vägrenen och bara stå där.

Strax efter elva så var det dags för kaffe och mackor. Här stod vi då.

Vi hade nu inte så långt till Arvidsjaur. Ifrån nästan ingen trafik alls så var det här enormt mycket trafik genom stan. Så mycket husbilar och husvagnar samt så klart personbilar skulle köra genom stan. Kö så klart. Vi skulle handla lite idag och ville hitta en parkering nära ICA. Det var inga problem. Här finns det gott om parkeringsplatser på bägge sidor och inga problem med en lång husbil. Man får stå två timmar och det räcker ju gott och väl för att handla.

Vi parkerade på andra sidan och gick över gatan till ICA. En till ytan rätt så liten butik men till innehållet en stor butik. Lite trångt och svårt att hitta men det fanns personal att fråga. Bara det! Vi hittade i alla fall allt som stod på vår inköpslista.

Vi fortsatte sedan till den lilla sjön och parkerade. Här har vi varit några gånger tidigare. Så trivsam plats.

Utsikten från dörren är så fin tycker jag.

Finns så många fina promenadvägar här. På eftermiddagen så gick jag och Zacko runt en del. Vädret var hyfsat och det var skönt att vara ute och gå. Hasse tog en cykeltur och kollade i centrum lite. Det var betydligt lugnare nu, sa han, än när vi var där.

Tror vi fortsätter i morgon. Vart? Ja det har vi ingen större koll på, det ger sig. Eller stannar vi?