Något snopna!

2019-07-20

Även denna morgon var varm och soligt, 19 plus och svag vind. Kunde inte bestämma mig om jag skulle gå mot centrum eller gå runt sjön. Zacko avgjorde det snabbt med att börja rusa i väg på grusgången som går runt sjön.

Här finns det restaurang Laponia, http://www.hotell-laponia.se/restaurang/restauranger/laponiakatan

Fint att promenera här.

Skynda dig matte nu fortsätter vi.

Zacko fick hälsa på en liten söt hundtjej i dag. Det var en cavalier king charles spaniel och så gullig. Jag och hundens matte pratade en stund och det var trevligt.

I dag så valde vi att fika rätt så tidigt och kom iväg vid halvtolv. Vi körde genom stan, nu var det lugnt här, och tog E 45 söderut. Det vägen är verkligen i dålig skick. Så guppig och ojämn. Jag blev faktiskt åksjuk och mådde lite dåligt ett tag. (Gick över när vi stannade.) Fortsatt mycket skog, vattendrag och väldigt ödsligt men ibland rätt så vackert. Gick en del upp och ner med rätt bra lutning. Trafiken var gles och jag tror vi mötte lika många husbilar som personbilar och mest utländska fordon.

Kom fram till Sorsele och vi körde till parkeringsplatsen där vi har stått för något år sedan. Här var helt omgjort. Vi blev väldigt snopna! Grusplanen hade blivit asfalterad med fint uppritade rutor. Hela området vid inlandsbanans station var upprustat och jättefint. Men det var så att man bara fick parkera där i 4 timmar. Väldigt dumt tyckte vi.

Vi körde därifrån och borta vid COOP så var där något jippo. Ett avspärrat område där en del veteranbilar stod uppställda samt en del andra jippo. Fick sedan reda på att det var Sorseledagarna i går och i dag.

Vi bestämde oss för att köra bort till campingen.

Där checkade vi in och fick en plats längs med Vindelälven.

Utsikt från min dörr.

Gick en sväng med Zacko bort mot hembygdsgården och där var det massor med folk som satt ute i solen och fikade i solen.

Här är det mycket vackert. Vi satt ute på eftermiddagen och hade det bra. Växlande molnighet och det hade börjat blåsa en del. Men det var skönt ändå.

Klockan 10 på kvällen. En härlig kväll om det inte hade varit för myggen.

Vi fortsätter vidare i morgon.