”Mormor på rymmen” en bra roman.

2019-07-17

Denna skylt sitter på en del platser här på ställplatsen. Bra med information.

Vädret var lite svalt denna morgon, bara 13 plus och mulet, lite småblåsigt.

Gick först ner till denna plats med den långa bryggan ut i vattnet.

Promenerade sedan till vägen som går bort till områden med fritidshus.

På vägen dit så kom vi förbi dessa fina blommor som frodades i vägrenen.

Vi gick här en stund och sedan så signalerade Zacko att nu var det bara så trist att gå här så nu vänder vi matte. Har ju gått här förr om åren bort till en badplats och då var det inga problem. Men han har nu blivit en mycket bestämd herre och vet precis hur han ska manipulera sin matte. Jag tyckte faktiskt inte heller om att gå här. Vi vände.

Strosade runt och tittade lite på annat.

Här har Hasse metat abborre några gånger som vi sedan har tillagat. Han har slutat med det när jag blev så trött på denna beniga fisk. Jag talade om för honom att jag faktiskt inte alls gillar abborre så får andra tycka vad dom vill. Tycker den är helt smaklös. Så nu slipper jag den!!

Gick på baksidan av rökeriet. Här var veden hämtad och röken på väg att bli uppvärmd.

Mitt på dagen kom det hit lite mörka moln och efter en stund så kom det en liten kort regnskur. Sedan så klarnade det upp och det blev en behaglig eftermiddag och det blev nästan helt vindstilla.

Jag höll på att läsa en trevlig bok så jag valde att fortsätta sitta inne och läsa klart den.

”Mormor på rymmen” hette den och är skriven av Kaj Branzell och det var en trevlig roman. Handlar om en 76-årig dam som flyttar från Karlstad till Torrevieja. I dom trakterna utspelar det sig det mesta. Personerna (inte vilka som helst) är mustigt och härligt beskrivna och det är naturen också. Det är så att jag såg människorna liksom framför mig och så var det även med naturen. Där har jag ju i och för sig varit så strand och hav känns ju igen. Boken var romantisk, rolig och spännande. Kärleken och önskan om att vara älskad tar inte ju inte slut för att man har blivit äldre. Inuti alla äldre så finns det även en yngre individ. Min mamma, som vid hög ålder älskade att flirta med alla män, var verkligen ung på insidan. Och tänk att så gott som alla flirtade tillbaka. Min mamma var helt underbar tills hon blev dement. Då gick hon igenom en mycket stor personlighetsförändring. Men mitt minne av henne är den underbara mamma och person som hon var när hon var frisk.

För att återgå till här och nu så körde det många husbilar härifrån och minst lika många kom hit. På kvällen var det många som satt utanför husbilarna och umgicks. Runt om oss så pratas det bara norska och jag fattar inte ett ord.

Personligen kan jag inte riktigt förstå charmen med att sitta ute invirad i massor av kläder och filtar och umgås. Varför kan man inte umgås inne i husbilen? Där finns det ju sittplatser samt värme. Men var och en gör ju som den vill.

Har tänkt att fortsätta några mil i morgon.