Detta är en av våra favoritplatser

2019-07-16

Vaknade i morse något för tidigt tyckte jag efter att ha sovit rätt så halvtaskigt. Kände mig ändå rätt så pigg trots klockan bara visade på halv åtta. Det var 14 plus och bara en svag vind. Zacko och jag gick iväg på det som vi brukar göra, en morgonpromenad.

Det är rätt så trevlig promenadväg här just där som jag valde att gå. Fina bostadsområdet med stora fina grönområde. Många promenerade med sina hundar här och Zacko gillade verkligen att gå här. Så mycket dofter att lukta på.

Strax efter nio så lämnade vi parkeringen för att fortsätta norrut. Det var rätt så mycket trafik ut från stan men sedan så var det nästan ingen trafik alls.

Efter ca en timme så kom vi fram till Jävre vilket var vårt mål idag. Och vad det har växt.

Nu är det en stor ställplats här med så fina platser. Parkera på grus och ha konstgräs utanför dörren. Bara så fint. Finns även platser på gräs och gratisplatser på vägverkets rastplats.

Vi valde att parkera på den fina ställplatsen. Utsikten från min dörr.

Priser finns här. Vi tycker det är prisvärt att stå här.

På vägverkets rastplats kostar det inget och där är det några (rätt så många, som har parkerat). Gratis är ju alltid gott eller hur ? Men just ikväll så gillar vi att ha det bekvämt och stå med el. Och även kanske några dagar till. Vi är ju inte ensamma om att gilla ha det bekvämt. Det tycker vi om men det gillar även många norrmän vilket det finns många av här. Känns som om att vi är invaderade av norrmän.

Nere vid småbåtshamnen så finns det ett rökeri med restaurang och en del annat. Det finns även en ICA butik som man kommer till genom att gå på en gång/cykelväg under E4. Där på andra sidan finns även turistbyrån samt en restaurang, http://www.mdsrestaurang.se/

När vi kommit hit så tog vi ut våra stolar och satte ute i solen och njöt under eftermiddagen.

Tog en sväng ner till rökeriet och köpte en rökt röding i lagom storlek samt två burkar exotisk sås. Den är otroligt god. Här var det väldigt mycket folk.

Finns även i en av bodarna någon som säljer keramik.

Även häst och vagn kan man åka vissa dagar i veckan.

Jag rensade fisken från ben och så här mycket blev det. Åt det till middag på kvällen med en god kokt potatis och den supergoda såsen. Blev över en del som ska bli gott i morgon.

Blir troligen kvar.