Lugnt och skönt

2019-07-11

Mulen morgon , 14 plus och det kom ett fåtal regndroppar på oss. Det blev knappast vått på marken. Det var också helt vindstilla.

Vi gick bort till skogsvägen och där är det trevligt att promenera. Det tyckte Zacko också en stund sedan så blev det tvärstopp. Inte en meter till matte signalerade han till mig. Att försöka övertala en tjurig pudel att fortsätta när han inte vill är nästan en omöjlig uppgift. Jag vände om i stället och han fick mycket bråttom med att komma därifrån. Egentligen rätt så bra för där var väldigt mycket mygg som gärna ville äta på mig.

Blev sedan en promenad runt gatorna i Askers, rätt så trevligt att titta på hus och trädgårdar. Många är jättefina och mycket välvårdade medan andra är så misskötta och illa underhållna. Det fick duga i dag.

Var väldigt lugnt och tyst här tills tystnaden bröts av någon som började klippa gräset med en motorgräsklippare. Klockan var inte mer än åtta men efter en stund så följdes det av flera klippare.

Solen lyste sedan några timmar och det var en skönt svalkande vind. Satt på altanen några sköna eftermiddagstimmar och pratade och det var trevligt.

På förmiddagen så tog Hasse en cykeltur till Ljusne och kollade runt lite. Han bodde ju här när vi träffades så det är ju hans hemtrakter. På eftermiddagen blev det ytterligare en tur och då till Konsum för lite inköp. Bland annat så köpte han Parisare vilket han tycker är jättegott och det gillar jag också.

Så klart blev det en del promenader med Zacko under dagen. Är lagom att gå runt ett kvarter eller två.

På kvällen så var det soligt igen efter att ha varit mulet några timmar.

Till middag i kväll så blev det varsin Parisare med pulvermos (helt ok om man använder mjölk och en rejäl klick smör samt kryddar lite). Senap och ketschup och hemgjord gurkmajonäs och det var riktigt gott.

I morgon tänker vi fortsätta norrut en bit. Får se var vi hamnar, har inget direkt planerat.