Hoppas toa fungerar nu!

2019-07-02

Detta är en liten del av Ångermanälven. Stigen längs med älven heter Ingrid Thulins stig. Här var vi för 6 år sedan.

Tänk att det ska vara så svårt för mig att sova på natten när jag har en tid att passa tidigt på morgonen. Trots att jag var väldigt trött på kvällen så låg jag mest och vred mig i sängen under natten och kollade ofta på klockan. Kvart över 6 gick jag och Zacko upp, Hasse var uppe redan vid 5 och gick då bort till lägenheten.

Packade ner i en påse några smörgåsar som jag hade gjort i ordning på kvällen innan samt lite annat ätbart att ha under dagen. Även en del ägg som jag skulle koka. Gick bort till lägenheten och lämnade påsen där och sedan så gick jag och Zacko iväg på en mycket tidig morgonpromenad. Hasse körde iväg med husbilen till Codat. Vädret var betydligt kyligare idag, endast 14 plus och rätt så blåsigt med mulet. Fick en lånebil så Hasse kom tillbaka.

Äggen kokte jag i en elektrikers äggkokarmaskin och dom blev inte så bra men dock ätbara. Dom var perfekt kokta för en macka med ägg och ansjovis. Tror det blir varsin sådan i morgon.

Sedan så blev det dags för soffhäng. Så skönt att jag somnade en stund och det gjorde Hasse också och även så klart Zacko.

Sedan var det bara att vänta på att vi skulle kunna köra och hämta vårt hem.

Vid halv två ringer Tommi från Codat och han undrade om vi behövde husbilen i dag. Ja, svarade jag, det gör vi. Då kunde vi hämta den vid femtiden men bör inte använda toan förrän i morgon. Något med lim som skulle torka. Det har vi inga problem med. Har ju toa i lägenheten. Men spisen var ok. Jaha, då blir det en natt till i Rydal.

I kväll så blev det pannkakor med jordgubbssylt och det smakade jättegott. Vilken skillnad att göra pannkakor på en gasolplatta jämfört med en elplatta från 60 talet. Så mycket enklare på gasolen. Men pannkakorna blev precis lika goda.

I morgon, om inget oförutsett inträffar tänker vi börja vår resa norrut. Hur långt det blir i morgon vet vi inte. Men vi hade tänkt oss en hel del mil.

Det blir vad det blir.

För övrigt så var det bra väder här på eftermiddagen. Faktiskt en del sol och det var skönt.

2 reaktioner till “Hoppas toa fungerar nu!”

 1. Ha nu en skøn rejse
  Ser frem til at følge jeres eventyr
  Mange hilsner fra Michael og Marianne

  1. Tack, det ska vi ha.
   Hoppas att vi hittar lite nya platser att besöka.
   Kram till er båda

Kommentarer inaktiverade.