Varför kan allt inte bara fungera!

2019-06-16

Morgonen började med sol, lite små moln och 18 plus, svag vind.

Det var lugnt på ställplatsen.

Zacko och jag gick över gatan till gång/cykelvägen där det finns lite skugga från träden. Inte många ute och gick denna söndagsmorgon. Mötte tre personer varav två hade hundar som var skälliga. Zacko varken ville eller fick hälsa på dom.

Husbilarna körde iväg under förmiddagen, endast husvagnen stod kvar. Vi också förstås. Under eftermiddagen så kom det hit några fler.

Hasse tog sin cykel och cyklade iväg till Dollarstore som ligger vid köpcentret. Han skulle han en ny låda/väska att ha sina fiskegrejor i. En sådan inköptes plus lite andra nödvändigheter.

När han kom tillbaka så svansade Zacko runt honom väldigt mycket. Det händer ibland och då brukar det vara något han vill ha. Hasse gav honom ett liten tuggis och visst var det det han vill.

Han hittade sig en bra plats i gräset där han låg och gnagde. När han var klar med det så fick han komma in för det väntades lite regn. Men då hade han legat ute hela förmiddagen.

Molnen drog in och la sig som ett tjock grått täcke på himlen. Temperaturen sjönk något och det var skönt. Blev hög luftfuktighet som ibland övergick till ett lätt regn. Mot kvällen så luckrades molnen upp lite och solen tittade fram.

Så har vår Sunmover börjat krångla igen. Den går på kvällen ner för tidigt och på morgonen upp för sent. Bröt strömmen till den och efter en minut sattes den på igen. Tryckte på öppna på panelen och den gick upp och ställde sig på fel håll. På panelen kom det upp en massa felmeddelande. Kollade i manualen och kom fram till att det enda som vi kan göra är att göra en kalibrering. Det innebär att man kör långsamt i 2 varv tills det kommer upp ett meddelande på panelen att det är klart. Ska göra detta vid tillfälle. Den laddar även om den ligger ner men inte så effektivt. Missar ju många soltimmar på tidig morgon och kväll.

Det blev fel på en spisplatta i dag. Det kommer gas men så lite att det bara är sparlåga. Skruvade bort locket för att göra rent men där var rent. Eftersom dom andra två funkar så går det så klart bra att laga mat ändå. Lite trixande får man stå ut med. Blir så trött när saker inte fungerar som dom ska. Det kan ju bli fel på allt men det brukar lösa sig på ett eller annat sätt.

På kvällen så fick vi ett trevligt besök. Det var en tjej som knackade på husbilen. Dom hade parkerat bakom oss med sin husbil och fått syn på vår stora logga och då knappat in adressen på plattan och läst en del. Hon kände sig bara tvungen att komma hit och hälsa. Det var kul tyckte vi. Det visade sig att vi har en del gemensamma vänner. Vi ses igen nästa gång.

Tror vi blir kvar här en dag till.