Tvätt

2019-04-23

Sov jättedåligt inatt vilket jag alltid gör när jag ska upp tidigt på morgonen och har en tid att passa. Hade ju satt timern på klockan på väckning men det hjälper inte. Både Hasse och jag vaknade ofta under natten för att kolla på hur mycket klockan var. Den sniglade sig fram utan sista timmen då jag lyckades somna till. Och då väcker den mig. Men det var ju hög tid att släpa sig upp ur sängen. Hasse hade gått upp redan vid halvfem och kom nu och såg till att det blev lite fart på mig. Gick trögt, mycket trögt.

Natten hade varit kall nere vid nollan och eftersom vi inte hade haft någon värme på i husbilen under natten så kändes det väldigt friskt att lämna sängen. Det var bara 14 plus. Men jag har ju en viss vana vid det. Blir ju varm när jag kommer ut i solen.

Så var det dags att ta sig till tvättstugan. Hade en dramaten som var full och en stor ”väska” från CO full med sånt som skulle tvättas. Hasse körde dit husbilen och han hjälpte mig att bära smutstvätten till andra sidan gatan.

Nu fyllde jag en maskin på 11 kilo och två maskiner på 6 kilo. Fick plats med allt i dag. Så bra. Det tog inte lång tid bara några timmar tills allt var rent och torrt.

Hasse körde husbilen till Borås Bilhall och lämnade den där för den årliga servicen. Där fick han en lånebil och kom tillbaka till Rydal. Nu blev det väntan i några timmar. Vi hann fika och det smakade som vanligt gott med kaffe och mackor.

Sen kom ett sms där dom talade om att vi kunde hämta husbilen. Vi satte oss omedelbart i lånebilen och körde till Borås Bilhall för att hämta vårt hem. Nu hade den på Fiatdelen blivit genomgången och åtgärdat och det var inte billigt. Men vi tror att det lönar sig i längden att sköta om servicen på fiatdelen.

Körde husbilen till Rydal där vi nu bar ut dator och annat som vi hade burit dit tidigare.

Gick rätt så fort.

Gick även till tvättstugan och plockade ner tvätten som nu var torr. Lade ut den på sängen, fanns lite fukt kvar i jeansen.

När jag sedan tog fram min dator så upptäckte jag att jag hade glömt min lilla ”mus” i kvar i Rydal. Har aldrig hänt förr. Hasse erbjöd sig genast att cykla till Rydal för att hämta den. Och det gjorde han. Så glad jag blev för att ha en sådan underbar sambo. Tack så mycket Hasse. Du är så underbar när det gäller!

I morgon ska jag lämna Zacko till Annikas hundsalong för bad och klipp. Ska bli så skönt att slippa allt detta pudelhår som han har nu.