Hit och dit

En del av Peniche. Alla hus är inte så fina, det är väldigt blandat. Elledningar hänger lite hur som helst tycker jag. Men förhoppningsvis vet portugiserna vad dom håller på med!

2019-03-21

Gråmulen morgon med hög luftfuktighet på gränsen till ett lätt duggregn, 5 plus och ingen vind. Zacko var lite trött i morse när vi gick iväg men piggnade till när vi kom fram till övergångsstället vid stoppljuset. När vi kom över på andra sidan gatan vid parken så piggnade han till och blev nästan som vanligt. Men han ville inte vända hemåt i dag efter en kvart utan hängde med på en rätt så lång runda. Finns många hundar i Kinna och därmed mycket gott att lukta på.

Mitt på dagen lämnade vi Kinna och började med att köra till MM för lite inköp. Nu så ska det räcka till tisdag i nästa vecka, hade jag tänkt, så det blev en del i kundkorgen. Det var mycket folk i affären i dag så det gick inte riktigt så fort som jag hade trott. Men det gjorde inget för vi var i god tid i Skene och parkerade för att Hasse skulle var i god tid på rehab. Vilken han var. Zacko och jag gick en långsam promenad. Vädret var nu mulet och inte så kallt.

När Hasse kom tillbaka så körde vi iväg till Fritsla. Gillar inte vägen dit för den är så smal och kurvig. När vi kom dit så gick vi in i shoppen/kontoret för att hämta vårt lock till vattentanken. Fick fixat till det med rätt nyckelhylsa så vi kan använda samma nyckel som till alla andra lås. Betalade 470:- och det är det helt klart värt tycker vi. Locket passade och vi hade inte väntat något annat.

Stopp i Rydal för att hämta posten. Fanns en del i dag. Bland annat ett brev från Postkodlotteriet med meddelande om att jag hade vunnit någon varuvinst. Får kolla på det i morgon.

Fortsatte till Seglora och parkerade. Det hade kommit hit en husbil till och parkerat. Annars såg det ut som vanligt och vi hade väl inte väntat oss något annat.

Nu blir vi kvar här några dagar om inget oförutsett inträffar.

2 reaktioner till “Hit och dit”

  1. Vi har varit i Peniche i tre dygn nu och tycker väl inte det är något särskilt med den halvön. Vacker kustlinje så klart, men det är det ju överallt mot Atlanten. Trodde vi skulle stanna när veckan ut, men vi tröttnade snabbt. Vi ses på Seglora i sommar kanske 😀

    1. Alla tycker vi olika. Vad vi gillar med Peniche är ju främst stan. Där finns allt vi behöver på gångavstånd. Sedan så är det ju en ”levande” stad och inte turistanpassat med en massa höga hotelbyggnader. Gillar dom små smala gatorna med en bar i varje hörn där gubbar/gummor sitter och tjatar med en kopp kaffe eller något annat på bordet. Känns genuint och så portugisiskt.
      Men ni fick ju tvättat taket.
      Hoppas vi ses någonstans.

Kommentarer inaktiverade.