Hämtade hyrbilen

En liten bit av den härliga stranden i Quarteria. 

2019-01-15

Kall morgon med minus 4 – 6 grader, ingen vind eller halka när Zacko och jag gick iväg på vår morgonpromenad. Blev inte så långt idag, det var för kallt.

Vid tio så tog vi lånebilen och körde till Borås och då var det torra fina vägar. Hasse släppte av mig utanför Avis och jag gick till deras kontor för att hämta nycklarna till min hyrbil. Tog en stund innan allt var klart. Det blev en liten grå Peugeot.

Bilen stod på andra sidan gatan och jag hittade den utan problem. Den var helt nerfrusen och det gick knappat att öppna dörren. Framrutan invändigt var det frost på. Startade bilen och satte på full fart med värme på framrutan. Tog en stund innan jag kom iväg så jag passade på att kolla att allt fungerade. Men sen så rullade jag iväg utan problem.

Innan jag kom ut ur stan så började det snöa lite och det ökade på efterhand. Till att börja med blåste det mesta iväg ifrån vägen men när snöfallet ökade så låg det kvar. Tog inte så lång stund förrän det började bli rejält halt. Ovan förare som jag är så tog jag det mycket lugnt och kom hem oskadd. Var ju inte direkt mitt drömväder att köra i. Men det var en trevlig bil att köra med halkvarning och en del annan hjälp.

På campingen så låg det ett jämt täcke med snö. Jag parkerade bilen strax utanför husbilens bodelsdörr och tog ut Zacko en sväng. Han halkade på dom frysta vattenpölarna som nu inte syntes. Nu är det lurigt att ta sig fram här.

Här är spåren efter en katt som halkade runt på isen på en av vattenpölarna. Den föll omkull flertal gånger.

Sedan var det dags för mig att tvätta i tvättmaskinen på campingen. Här finns det både tvättmaskin och torktumlare och dom fungerar verkligen bra kunde jag konstatera. Ligger ju väldigt nära men nu gällde det att hitta rätt väg dit mellan dom osynliga och glashala vattenpölarna. På vägen dit gick det bra men det gjorde det inte på hemvägen. Trampade lite utanför och högerfoten hamnade på isen och jag damp i backen. Hamnade på höger ”airbag” och tog emot mig med höger hand. Jag vrålade till av ilska. Hasse kom så fort han kunde för att se hur det hade gått. Han blev livrädd. Jag satte mig upp och kände efter och det var inget brutit i alla fall. Kravlade mig bort från isen och reste mig upp med viss möda. Lite ont på höger sida och lite ömt i handleden det var allt. Det kändes som jag hade en del tur när jag halkade omkull. Hoppas nu att halkkvoten är fylld för denna vinter.

Det var sedan dags för dusch och eftersom det är operation i morgon så skulle Hasse duscha i något specialmedel, Descutan heter det visst. Och enligt instruktionerna så ska det vara rena sängkläder också så det var bara att lägga på rena sådana.

Tiden hade gått mycket fort i dag och det blev dags för middag. I kväll blev det spagetti med köttfärssås som jag hade tagit fram från frysen. Enkelt, snabbt och gott.

I morgon ska Hasse gå upp kvart i fem och han blir hämtad av sjukresebilen tjugo över fem. Skönt att jag kan ligga kvar och fortsätta sova.

Hoppas nu att allt går bra, jag är faktiskt lite orolig.

6 reaktioner till “Hämtade hyrbilen”

  1. Det er klart du er urolig, det blir man jo let når man ikke har kontrol.
    Men er sikker på at Hasse er i de bedste hænder og han blir så meget bedre og kommer til at springe rundt igen
    Vi tænker på jer og ser frem til at læse nyt
    Kram

Kommentarer inaktiverade.