Inget strandliv nu

2018-12-29

Så här såg det ut på morgonen på den delen av ställplatsen där vi står. Solen är på väg upp men det blev snart mulet.

I småbåthamnen fanns det inte en mast i sikte, helt tomt på båtar. Endast husbåtarna låg på plats.

Om man vill sitta ute och få något värmande att dricka så är det inga problem här. Lite mat serveras också men då kanske man vill sitta inne i stället.

Blev en härlig promenad längs med stranden. Här håller dom på med att göra ny beläggning på gångbanan.

Nerfarterna till stranden är blockerade.

Inga flaggor uppe på den långa bryggan.

Här är det nog lite festligheter på eftermiddagarna och kvällarna.

Gick till bageriet för att köpa frallor och här var det full. Kom knappat innaför dörren. Men det gick fort för damerna bakom disken jobbar snabbt.

Kom sedan hem efter drygt en timmes promenad. Vädret var helt ok, 8 plus och bara en svag vind men mulet. Några regnskurar kom på eftermiddagen.

Hasse tog en promenad till affären ”runt hörnet” för att handla lite. Det tar lite tid för honom men det gör inget, det viktiga är att han kommer ut och rör på sig. Han hade blivit mycket förvånad över att dom här säljer alla slags fyrverkerier inne i affären utan några speciella restriktioner. Det enda är att barn under 12 år inte får köpa det. Stor skillnad mot hur det fungerar i Sverige.

Egentligen så är det ju inte så stor skillnad på hur man lever i husbilen på dom olika platserna man befinner sig på. Det är väl mest vädret som är mer njutbart på vintern i södra Europa. Och nedan följer en dag för 6 år sedan.

2012-12-29

Att dricka kaffe vid nio på kvällen var inte bra. Jag var hur pigg som helst och satt uppe till halvtvå på natten men då var jag bra trött och somnade med en gång. Vaknade i morse vid åttatiden och kände att nu så var det min tur att bli förkyld, var lite täppt i näsan.

Det var mulet på morgonen och 9 plus., ingen vind. I dag så fick Zacko bestämma vilket håll vi skulle gå på. Vi brukar ha olika uppfattning om vilket håll vi ska börja med, att gå genom parken eller längs med gatan och det brukar bli det sistnämna när jag bestämmer. I dag blev det genom parken och det går ju lika bra det också. Solen kom inte fram och molnen låg tätt däruppe. Snuvan lätta när jag kom ut och rörde på mig.

När det var dags för fika så fanns det fortfarande ingen sol och det kändes för svalt för att sitta ute så det blev till att sitta inne. På eftermiddagen så började det att komma ett lätt regn och det var precis när jag skulle gå ut med Zacko. Det var så lite regn att vi knappast blev våta och det upphörde rätt så snart. Fortsatte att sitta inne och det var rätt länge sedan det inte var en solig dag.

Det fortsatte sedan att var uppehållsväder och vid fyratiden så började molnen att dra sig bort och solen tittade fram en stund innan den försvann bakom husen.

Jag kände mig så trött och hängig så det var skönt att bara sitta och läsa och spela lite spel på datorn. Känner att den där förbaskade förkylningen håller på att etablera sig. Men nu så ska jag stålsätta mig och tänka positiva tankar och på så sätt jaga bort virusen eller i alla fall inte låtsas om den.

Lättstuvad blomkål, morötter, kokt potatis, köttbullar (hemlagade från frysen) samt bacon och sallad smakade bra.

Häromdagen så bad jag Hasse att köpa en flaska Fernet-Branca till mig och det gjorde han så klart. Den kommer bra till pass i kväll för att se till att jag inte blir mer förkyld. Denna svarta italienska örtdryck botar allt ont mellan håret och liktorn (om man nu har såna). Så i morgon vaknar jag pigg och har ingen förkylning. Att tro tillräckligt mycket och starkt gör underverk. Känner mig redan mycket bättre.

Kvällen gick fort och vi lyssnade på radio och kollade på tv3 play samt SVT play. Finns många program att välja på..

Ja, helt plötsligt när vi lyssnade på Hultling och Röör, (det var Röör i kväll) så kom det ett reportage om ett par som bor i sin husbil. Det visade sig att vara Kurt och Margot Nilsson, Kumani. Detta har vi inte hört innan och det var kul att lyssna på det. Det var en tillbakablick på program som har sänts tidigare.

I kväll så ska jag avsluta med att titta på Fjällbackamorden del 1. Har ju läst alla böckerna av Camilla Läckberg och det ska bli intressant att titta på filmen. När den är slut så hoppas jag att jag är lagom trött för att gå till sängs och få tillgodogöra mig en god natts sömn.

I dag 2018 så fungerar ställplatsens internet bra så vi har lyssnat på svensk radio i dag. Det buffrar lite ibland men det går att stå ut med.

Det händer inte så mycket här men vi tycker det är skönt med lite omväxling. Dessutom så är det fina promenadvägar här och det gillar jag och Zacko.