Soligt men något kallt

2018-12-30

Började blåsa en del i natt och det innebar att molnen blåste bort. Det blev en solig morgon och dag. Men det var inte speciellt varmt utan i stället rätt så svalt. Dom 7 plusen som termometern visade kändes som högst plus 2.

Havet låg lugnt och ännu rätt så grått.

På andra sidan gångvägen så var husen solbelysta.

När jag skulle köpa frallor idag så var det verkligen en lång kö i bageriets affär. Tror det var minst 20 personer där och det var trångt. Jag valde att gå ut igen för det var lite för lång kö för att jag ville stå där. Fick ju tänka på Zacko också som skulle stå där ute och vänta.

Men det finns ju ett till bageri till i närheten, ”runt hörnet” ifrån ställplatsen. Det ligger ju egentligen närmre. Jag gick dit och där var det ingen kö och bra plats att sätta Zacko utanför. Stora fönster så Zacko ser mig och jag honom. Men här gick det fort och frallorna vara goda.

På förmiddagen så kom det hit 2 svenska husbilar som lyckades hitta plats att parkera på. Nu var det nästan full och ville man ha plats bredvid varandra så fick man ju ta det som fanns. Men alla platser är rätt så hyfsade här. Nu är vi tre svenska husbilar här och resten är tyskar. Mot kvällen så var det väldigt fullt här. Stod husbilar på platser som egentligen inte var platser.

På eftermiddagen så tog jag och Zacko en promenad ner till stranden. Där var det mycket folk som var ute och promenerade och alla var väl påbyltade. Men solen lyste och då vill man ju passa på att var ute trots att det var rätt så kallt.

Det blir ju mörkt rätt så tidigt och då blir det lugnt och tyst här och folk sitter inne i sina husbilar och myser. Eftersom dom flesta husbilar här har paraboler så tror jag många tittar på tv.

I kväll så lyssnar vi på radion och P4 Plus med Ulf Elfving, en favorit. Här spelas det gamla fina låtar som vi gillar att lyssna på.

Nu blir det den näst sista återblicken till 2012.

2012-12-30

Fjällbackamorden, som jag avslutade kvällen med igår, var bland det sämsta jag har sett. Det är nyskrivna avsnitt med huvudpersonerna ifrån Läckbergs böcker men det gick knappt att känna igen dom. Storyn var helt kass och skådespelarna verkade stundtals läsa sina repliker innantill. Inget som jag kommer att titta på igen.

I morse var ordningen återställd, solen lyste ifrån en klarblå himmel, 9 plusgrader i skugga och jag hade lyckats att jaga iväg förkylningen. Det var alltså en härlig morgon med en skön promenad som till en del var solig och mycket varm.

Söndag och svensktoppen, ett favoritprogram. En av mina favoritartister, Peter LeMarc, är veckans utmanare på svensktoppen med en underbar låt. Den heter ”Bästa stunden på dan” och den har en text som jag tycker är helt fantastisk och även musiken är mycket bra. En mycket typisk låt av denna duktiga låtskrivare som verkligen har sitt eget sound som man alltid känner igen.

Elvakaffet blev inte förrän klockan var nästan tolv. Vet inte var tiden blev av. Hur som helst var det skönt att sitta ute i den varma solen och fika. Efter sedan ha plockat undan så blev jag sittande där ute och läste och njöt i värmen.

I dag så hade jag bestämt mig för att frosta av frysen. Där fanns inte så mycket för tillfället så det passade bra då. Lade det frysta i en plastpåse, gjorde plats i kylskåpet och tryckte in det där. Stängde av enheten och tog fram hårblåsen, satte igång den och la den i frysfacket. Efter ca 15 minuter kunde jag ta loss isen där bak och slängde ut den på backen. Torkade torrt och satte på enheten igen och efter ca en halvtimme så kunde jag lägga tillbaka det frysta igen. Skönt att få det gjort.

Jag la inte tillbaka ett halvt paket med frysta räkor och några krabfish för det skulle jag ha till kvällens pastarätt.

På eftermiddagen så fick vi ett trevligt besök. Det var ett par som har flugit hit för att tillbringa jul och nyår i Portugal och bor hos bekanta som har ett hus uppåt bergen. Där hade det varit frost häromnatten, berättade dom.

Hemma i Sverige så har dom husbil och är med i www.husbilsklubben.se och det är genom klubben som vi har lärt känna dom. Alltid lika roligt att träffa vänner och sitta en stund och snacka om än det ena och andra.

Klockan hade bara rusat iväg och när dom sedan körde så försvann solen bakom husen och det var dags att flytta in. Satt en stund vid datorn och kollade lite vad som hade hänt på mina favoritsidor.

Gick sedan en sväng med Zacko och när vi kom tillbaka så tyckte han att det var dags för att leka och busa en stund. Tid för honom har jag alltid så vi tog oss en rolig lekstund. Det är så otroligt lätt att göra honom nöjd. Han är en mycket trevlig vovve.

Ikväll så gjorde jag heta räkor i sås som serverades med spagetti. Smakade mycket gott och ett glas svalt vitt vin passade bra till.

Kvällen gick som vanligt fort och vi kollade på TV Play, Rapport Årskrönika. I och med att el (16 A) och WiFi ingår i priset så kan man ju titta en del på Play samt lyssna på radio så mycket man vill. Vi betalar endast 4.50 € per dygn, med HBK rabatt, och då ingår ju också VA samt att det även finns tillgång till toa och dusch.

Det har varit en trevlig dag denna den näst sista dagen på detta år. I morgon är det sista dagen, nyårsafton, och sedan så väntar ett nytt härligt år som vi inte har en aning om hur det kommer att bli.

Ovanstående text skrev jag 2012 och jag tycker den passar bra även i dag 2018.