Dan för dopparedan

2018-12-23

Morgonpromenaden i Kinna var lite kall. Mulet och endast -2 grader och det kändes som flera grader kallare. Gick en rundare på stan och där var det så gott som folktomt. Däremot så utanför Servicekisoken var det många bilar och nästan fullt inne i den lilla butiken. Där var det för övrigt fullt tryck hela dagen.

Fick ett trevligt besök i dag av en klubbkamrat. Kul att du tittade förbi och knackade på för att säga hej. Blev en rolig pratstund.

Nu har jag läst ”Bottenskrap” av Jörn Lier Horst. En riktigt bra kriminalare som utspelar sig i Norge. Spännande handling med en lite ovanlig story.

Dagen förflöt sedan lugnt med lite promenader med Zacko. Kylan håller i sig.

Hasse gick och köpte några skraplotter till oss och en Triss julkalender till mig. Inte en enda vinst men det var kul att skrapa en stund.

Vi bestämde oss för att köpa mat med leverans till husbilen. Valde Skene Krog som är med i onlinepizza. Ikväll ville vi ha kebabtallrik så vi beställde det. Maten levererades inom utlovad tid till husbilen. Åt nog lite för mycket, lätt att göra när det smakar bra. Tog en Samarin lite senare och magen mådde sedan mycket bättre.

Så här var dan före dopparedan 2012.

2012-12-23

Om något ska sägas om vädret i dag så är det att morgonen var likadan som i går med ett undantag, det drog in lite lätta skyar på himlen och det var även i dag 12,5 plus.

Det var dags för tvätt i dag och det blev två maskiner. Gott att kunna hänga tvätten ute men torkvädret var lite dålig så körde även en del i torktumlaren.

Molnen fortsatte att dra in här och dagen blev molnig men rätt så varmt. Kunde sitta ute med en jacka på ungefär som en svensk försommardag.

Dagen har varit lugn för att inte säga mycket lugn och jag har suttit utanför husbilen och tittat på tvätten som hängde på markisen och kunnat konstatera det jag redan hade förstått, att det inte skulle bli torrt under dagen. Vid fyratiden så plockade Hasse in det och hängde det i duschen och på lite andra ställe i husbilen. Får nog ta ut det i solen igen i morgon.

Har under dagen pratat med folk om vad dom ska ha på sina julbord i morgon. Har kommit fram till att Jansson, köttbullar och revben (sista har inte vi) är ett måste. Sedan så är det några som ska ha grönkål. Sill har alla (tror jag) är ju också gott och det har vi med oss ifrån Sverige. Rökt lax och räkor har vi köpt här. Skinka ska det finnas förstås men det blir vad man får tag på här. Inget går upp mot en svensk julskinka och det är nog det enda som jag saknar lite. (Men jag åker inte till Sverige för det.)

Zacko har aldrig tidigare legat i våra stolar utomhus. Men idag så när Hasse reste sig när Zacko låg i hans knä så la han Zacko i stolen och han låg kvar där till vår stora förvåning. Även senare hoppade han upp själv och la sig där. Blir kanske dags att köpa en hundstol?

Som vanligt blev det kväll i dag också på det som kallas lille julafton, uppesittarkväll o s v. Efter vi hade ätit kycklingben med gott ris och sallad så lyssnade vi på ”I afton dans” och det vara bara julmusik. Hela dagen har det varit julmusik och jag känner mig helt impregnerad nu.

Sedan så var det ”Uppesittarkväll” och med rimstuga och det var jättekul att lyssna på. Mycket roliga rim och dom i rimpanelen var helt obromsade. Fattar inte vad dom får allt ifrån.

Även i kväll 2018 lyssnar vi på ”Uppesittarkväll” men i kväll är det ingen rimstuga utan ett väldigt roligt program som innehåller lite av varje presenterat i en trevlig förpackning med Susanna, Kalle och Gustav.

Önskar er alla en underbar jul och hoppas att den blir precis som ni vill ha den.