Gör som vi vill när vi känner för det

2018-12-22

Zacko väckte mig vid femtiden i morse när han stod vid dörren och pep. Det var bara att gå upp och dra på sig kläder och gå ut med vovven. När han säger till så är det på allvar. Och visst var han lite dålig i magen. Blev en hög och sedan så spydde han också. När vi sedan kom hem igen så hoppade han upp i sägen med en gång och somnade. Jag gick också och la mig men inte somnade jag om. Jag drabbades av nästäppa och låg vaken i flera timmar och lyssnade på radion. Inte konstigt att jag var rätt så trött sedan.

Börjar vänja mig så smått vid att det är kallt men jag gillar inte kylan. Idag så var det mellan 1 – 3 minusgrader och det var ingen blåst.

Det är rätt så händleslöst här och det enda som hände i dag var att det kom hit en husbil tilll och parkerade.

På eftermiddagen så frågade Hasse mig om jag inte kunde göra i ordning vår julskinka i dag och så kunde vi köra till Kinna resecenter sedan. Ja det kunde jag nog tänka mig och reste mig från soffan och gick fram til kylskåpet och plockade fram skinkan. Tog bort plasten och rullade i den i ungsfolie och la den i min ungsform och gick bort till köket och satte in den i ugnen. Där skulle den nu stå i två timmar.

Sedan så gick jag dit för att griljera skinkan. Det var klart efter ca 15 minuter och den såg så fin ut. Hade ett tag sällskap av en trevlig granne som stekte lite kött till sin middag. Vi pratade hund och om deras roliga beteende ibland när det gällde mat.

Vi körde sedan vid 5 tiden till Kinna och parkerade vid resecenter. När vi hade kommit i ordning, vilket gick snabbt, så gick jag en sväng med Zacko. När jag var tillbaka så tog vi oss ett litet smakprov på skinkan och den smakade bara så otroligt gott. Har inte ätit svensk julskinka på många år.

Sedan så gick strömmen. Märkligt! Det hade blivit något fel på kontakten. Bränt ihop på något sätt! Vad skulle vi nu göra? Men så bra att Hasse är rätt så kunnig på många område och han är väldigt envis när det behövs.

Han stod och höll locket till elanslutningen till husbilen öppen med huvudet, ficklampan i munnen och två händer fria för att fixa detta. Alltså fick han ställa sina kryckor bredvid och hålla balansen med bara ett fungerande ben. Men han lyckades att lösa problemet och vi fick el. Jag blev verkligen imponerad. Vilken duktig gubbe jag har. Han fick ut kontakten och som tur var hade han en extra kabel som han bytte till. Men hur som helst så fick vi ström igen.

Men för 6 år sedan hade vi inte en så god julskinka som vi har i kväll.Vi hade ingen alls. Oj så gott det är! Och vad vi njuter av den i kväll.

2012-12-22

Lite sval morgonluft som vanligt och vid åttatiden så var det endast 12,5 plus. Inte ett moln fanns så lång man kunde se. När solen kom fram utanför bodelsdörren var det dags att flytta ut för att fika. Många på platsen hade redan haft sol i någon timme men vi har lite skugga ifrån husbilen framför oss.

Där vi står är det många som kommer förbi ibland flera gånger om dagen. Det jag har konstaterat är att det är väldigt mycket handlande, ibland ett par gånger om dagen. Det bärs i ryggsäckar och påsar och några har ”dramaten” (väska med hjul) med sig också. Men så får det ju inte plats så mycket i våra kylskåp och frys i husbilen. Det går ju inte att bunkra med storpack eller köpa flera paket åt gången. Även när hunden ska ut på rastning så kommer en del förbi oss. Då är Zacko alert och vill hälsa och ibland stannar dom till och Zacko blir så glad.

På eftermiddagen så fick vi levererat våra nya armstöd i svart skinn och vi blev verkligen nöjda med dom. Mycket väl utfört arbete och det kostade 50 €.

Att läsa en bok skriven av Jan Guillou är ofta ett stort nöje. Dandy som jag nu läser är inget undantag och man får alltid en känsla av att han lagt ner mycket arbete på research. Fin miljö och personskildring, man ser det framför sig.

Efter en härlig eftermiddag i solen så försvann solen. Gick en tur med Zacko och sedan var det dags att flytta in. Efter någon timme vid datorn så var det dags för mat. Hasse hade köpt en fin bit kotlettrad utan ben och det passade bra att skära till fjärilsklottler. Som vanligt (nästan) kokt potatis, morötter och sallad och bearnaisesås.

Hörde på radion, nyheterna, att det är snökaos i Sverige. Det är ju trevligt med en vit jul om man nu gillar snö men väldigt otrevligt när man ska ut och köra i halka och hårda vindar. Hoppas att det inte blir så många trafikolyckor som det förespås och att folk lyssnar på råden att ta det lugnt och hålla avstånd.

I kväll här 2018 så var det lugnt på gator och vägar. Ingen halka och ingen nederbörd och det kändes bra.

Här är det en sopsorteringsstation och det är många som kommer hit och slänger sina sorterade sopor. Sedan så finns det också folk som kommer hit och rotar i soporna för att hitta något som kan vara av värde för dom. Och dom slänger soporna omkring sig och det blir väldigt skräpigt här. Det är dåligt miljötänkande tycker jag. Men det finns tydligen folk till allt!!

4 reaktioner till “Gör som vi vill när vi känner för det”

Kommentarer inaktiverade.