Nu går vi mot ljusare tider

2018-12-21

Helmulet men ingen nederbörd denna morgon. Temperaturen låg på mellan 1 – 3 plus men kändes som minus 4, riktigt kallt med lite snålblåst. Jag hade glömt mina vantar och frös ordentligt om händerna men jag lyckades gå mig varm och händerna blev skönt varma efter ca en halvtimmes promenad. När jag kom hem efter ca 50-60 minuter var hela jag varm.

Hasse hade beställt ägg till oss för några dagar sedan. Hade ju köpt ägg när det var julmarknad och dom var verkligen fina och goda och nu ville vi ha mer av dessa lantägg. Det är verkligen skillnad på ägg och ägg och dessa smakar mera och godare ägg på något sätt.

Jag lyckades sätta tummen mot ett ägg ute på högerkanten så det gick ett litet hål. Skalet var så ömtåligt. Det gjorde inget för vi skulle ha omelett till middag ikväll och då krossades det tillsammans med 3 andra ägg.

På eftermiddagen så kom det lite nederbörd i form av blötsnö i bland i stora flingor. Det la sig inte utan smälte bort med en gång. Allt blev bara blötare.

Omeletten i kväll bestod av en halv burk tärnad potatis (som var över och nu skulle ätas upp), ett paket bacon skuret i små bitar, en liten hackad lök. Smakade verkligen jättegott.

Om nu ni vill läsa ett inlägg till ifrån 2012 så kommer det här.

2012-12-21

Det var en något dimmig morgon och 16 plus. Under min promenad så tittade solen fram och det blev riktigt svettigt. När jag sedan var tillbaka så blev det lite mulet. Men solen återkom när det var dags för att fika vid elvatiden (som vanligt) och jag placerade mig då i solen utanför husbilen.

Dagen blev mycket varm och vi gjorde som igår, satt och njöt. Jag läste ut en bra bok som jag började på häromdagen. Den var väldigt spännande och heter Laglöst land skriven av Håkan Östlundh. Handlingen är förlagd till Gotland vilket är ett populärt landskap förlägga kriminalromaner till. Många som gör det. Nu ska jag börja på en bok av Jan Guillou, Dandy som är en fortsättning på Brobyggarna som jag tyckte var mycket bra.

Under dagen så har det kommit många rapporter på radion om vädret och trafiksvårigheter i Sverige. Långa köer till dom stora köpcentren utanför städerna för nu ska det handlas inför julen. Jag känner en stor lättnad att för flera år sedan har lagt detta bakom mig.

Mycket julmusik strömmar ur högtalarna och många handlar om att komma hem till jul och helst en vit sådan. Har svårt att förstå att om man inte träffas innan på året varför ska man då träffas till julen? Dessutom så ska man kanske ut och köra i snöoväder, halka på vägarna och är trött efter en arbetsam vecka. Tror många skulle må bättre av att helt kravlöst fira julen hemma hos sig själv. Men många är ju så rädda för att göra någon besviken att dom hellre sliter ut sig själv. När jag tog steget att fira jul på varmare breddgrader så väckte det en hel del tjurighet men det gick över sedan. Var och en få väl hantera sin besvikelse och frustation över att det inte blir som dom vill.

Jag kan ju konstatera att vi är många med husbil ifrån Sverige som föredrar att vara söderut över vintern. Värmen känns ännu ljuvligare när man hör om snön där hemma.

Mitt över gången till oss står det en engelsk husbil med några grabbar. I dag så hade dom tvättdag och hängde kläder och annat över öppna dörrar, luckor och överallt där det gick att hänga något. Hasse lånade ut tvättlinan till dom och den spände dom upp bakom bilen. På kvällen vid åttatiden och fukten hade kommit hit så hängde allt fortfarande kvar på alla öppna dörrar. En stund senare så plockades det in, blev väl kallt att sitta med öppna dörrar. Tror att det är lika vått i morgon.

I kväll så tog jag en färdig rätt ur frysen och värmde i ugnen. Potatis med köttfärsröra, smakade lika bra som förra gången.

Sedan så var det som vanligt på kvällen trodde vi. Men tyvärr så hade vi stundtals en mycket dåligt uppkoppling här i kväll och det var så ojämnt och långsamt. Så är det ibland.

När jag har läst detta inlägg från 2012 så har jag absolut inte ändrat inställning till julfirande. Fast vi nu är i Sverige 2018 så tänker vi inte ”fira” på något sätt.

Nu vänder det och vi går mot ljusare tider vilket vi ser framemot.

Har nu fått besked om att Hasse ska på en ny röntgen den 10 januari 2019. Då ska han även träffa läkaren som ska operera honom och hoppas att han då får mer information om operationen. Informationen har hittills varit väldigt dålig, ja faktiskt helt obefintlig och till och med felaktig. Hur är det fatt med den svenska sjukvården?

2 reaktioner till “Nu går vi mot ljusare tider”

  1. Hoppas Hasse får ett bra besked och att operationen blir snart, så han slipper plågas mer. Ha en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

    1. Det hoppas vi också. Han har haft det verkligen jobbigt ett bra tag nu.
      Önskar er också trevliga helger med barn och barnbarn.

Kommentarer inaktiverade.